Hlavní obsah

Po řádění kozla skončili tři lidé v nemocnici

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Tři starší lidé museli být hospitalizováni poté, co je napadl rozzlobený kozel v pečovatelském domě v australském Melbourne. Kozlovo řádění ukončili až policisté, kteří museli agresívní zvíře odchytit.

Foto: Profimedia.cz

Kozel si našel cestu ven i skrz elektrický plot. Ilustrační foto

Článek

Sedmiletý kozel Billy utekl ze své ohrady a namířil si to rovnou do blízkého areálu ošetřovatelského domu. Zahradník se snažil zvíře zahnat pryč, to ovšem Billyho rozrušilo ještě víc a začal se chovat agresivně.

Zvíře nejdřív začalo trkat do zahradníka a po chvíli zaútočilo i na 70letého muže, který přispěchal zahradníkovi na pomoc.

Lékaři se obávají i zranění páteře

Oba napadení muži utrpěli četná zranění. Lékaři mají podezření i na poraněnou páteř. Zahradník má navíc rozseknutou hlavu a loket.

Poslední napadenou obětí Billyho je starší žena, která se oběma mužům také snažila pomoci. Ta skončila jen se zraněním kotníku.

Kozel předtím nikdy žádný rozruch nezpůsobil

„Věřte tomu nebo ne, ale s kozlem nebyly nikdy žádné problémy. Kolem ohrady má i elektrický plot,“ dodal Peter Balassone, který bydlí hned vedle pozemku, kde Billy přebývá.

Policie uvedla, že kozlovi se podařilo udělat díru v plotě a utéct rovnou do sousedního areálu pečovatelského domu. Vyděšení svědci kozlova útoku ihned zalarmovali policii. Po jejím příjezdu se strážníkům podařilo zuřivého kozla chytit a uklidnit. Po chvíli dorazil i majitel zvířete a odtáhl ho zpět. Jestli bude mít incident soudní dohru, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám