Hlavní obsah

Jihokorejský prezident dostal čtyři tuny hub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Se slibem míru a nepředvídatelným darem o váze čtyř tun opustil Jihokorejský prezident Ro Mu-hjon ve čtvrtek večer Pchjongjang .Takto rozměrný dárek obsahující houby dostal od svého severokorejského protějšku Kim Čong-ila.

Článek

Dárek Ro dostal jen pár okamžiků předtím, než přejel na svou stranu hranice, oznámil  jeho mluvčí. Houby byly zabaleny v 500 menších krabicích. Prezidentovi je u hranic předal důstojník severokorejské armády. Poté slíbil, že se o ně podělí s jihokorejským lidem.

Dar v podobě hub se neobjevil poprvé. Tři tuny hub se objevily už při prvním historickém summitu lídrů obou korejských států.

Ani jihokorejský prezident nepřijel ovšem v úterý do Pchjongjangu s prázdnýma rukama. Mezi dary bylo například 150 kusů DVD, čaj, poslední výkřik techniky v oboru domácích kin, cenné keramické talíře a další skvosty.

Reklama

Související témata:

Související články

Kim dostal 150 DVD, ne však luxusní televizi

Severokorejský vůdce Kim Čong-il dostal od jihokorejského prezidenta Ro Mu-hjona na 150 DVD s jihokorejskými filmy, na něž se nesmí prostí obyvatelé KLDR...

Výběr článků

Načítám