Hlavní obsah

Muž žil šest dní na stromě, aby unikl krokodýlům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Třiapadesátiletý Australan David George strávil šest dní a nocí ve větvích stromu, aby se zachránil před útočícími krokodýly. Muž na svých pozemcích na severu státu Queensland spadl z koně, omdlel a když se probudil, zjistil, že naneštěstí spadl v oblasti močálů.

Foto: Archiv, Novinky
Článek

Georgeovi se podařilo vyšplhat na strom. První noc strávil ve výšce asi 2,5 metru, ale ráno zjistil, že u stromu jsou dva krokodýli. "Příští noc jsem vyšplhal výš a s pomocí větví jsem si vytvořil provizorní lehátko," popsal australskému rozhlasu svůj zážitek.

Protože se mezitím jeho kůň vrátil domů sám, začala pátrací operace. Až 8. srpna spatřila trosečníka mávajícího z vrcholu stromu košilí posádka armádního vrtulníku. V nemocnici Georgeovi ošetřili několik lehkých zranění a po několika hodinách ho propustili.

Podle zaměstnance queenslandského přírodního parku Marka Reada měl pan George mimořádné štěstí, že se dostal do blízkosti příhodného a dostatečně vysokého stromu, který mu poskytl útočiště na tak dlouhou dobu. Přežil velmi nebezpečnou situaci, řekl Read.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám