Hlavní obsah

Záchranáři omylem rozřezali švédskému taxikáři auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Opravdovou smůlu měl švédský taxikář Hans Lantto, který ve svém autě nechal na chvíli zahřát lehce zraněné oběti jedné autonehody u města Lulea. O pravdivost úsloví "pro dobrotu na žebrotu" ho však nepřesvědčily tyto oběti, které chtěl uchránit od mrazu venku, ale záchranáři, kteří se téměř současně s policií dostavili na místo nehody.

Článek

Zatímco taxikář Lantto řešil o kus dál okolnosti srážky, které byl svědkem, přispěchavší záchranáři došli k závěru, že oběti nehody sedí v taxíku proto, že jsou tam zaklíněny a nemohou ven. Bez jakéhokoli vyptávání a dokonce i bez pokusu, zda nelze zraněné z auta vyprostit normálně dveřmi, prostě začali taxík ihned rozřezávat. Než se taxikář vzpamatoval, měl z nepoškozeného auta neopravitelný vrak, informovala agentura APA s odvoláním na švédský tisk.

Tím však taxikářovy strasti neskončily. Další prožíval v pojišťovně, kde reklamoval náhradu za zničené auto. Zaměstnanci pojišťovny nejdřív mysleli, že jde o nějaký žert, pak zase, že se taxikář pokouší o pojišťovací podvod. Záchranná služba mu však vydala potvrzení, že auto skutečně rozřezala a že tak učinila oprávněně. Záchranáři se musí na místě neštěstí rozhodovat spolu se zdravotnickým personálem velmi operativně a bez váhání ve prospěch záchrany lidských životů. Proto i tentokrát bylo jejich rozhodnutí podle daných principů správné. Pokud se vloudila přece jen nějaká chybička a vznikla materiální škoda, je to věcí pojištění.

Totální škoda na taxíku je odhadována na 350 000 švédských korun (asi jeden milión Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám