Hlavní obsah

V Česku pracuje stále více cizinců, uplatňují se i odborníci

Novinky,

České firmy trápí nedostatek tuzemských specialistů, řešení tak nalézají v zaměstnávání těch zahraničních. Se stále rostoucí ekonomikou poklesl podíl nezaměstnaných osob na 4,1 procenta. Očekává se, že v průběhu příštích měsíců bude trend pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Nejobsazovanější pozice cizinci jsou v oblasti IT.

Článek

Podle personální agentury Advantage Consulting se počet zahraničních pracovníků v ČR neustále zvyšuje. V minulosti přicházeli za prací především dělníci z Ukrajiny, nyní se více uplatňují odborníci z celé Evropské unie.

Z posledních zveřejněných údajů Úřadu práce ČR vyplývá, že zde máme nejnižší nezaměstnanost od roku 2008. [celá zpráva]

V celé republice se od loňského léta počet volných pracovních míst drží nad hranicí 130 tisíc.

Zlatá střední cesta

„Se zaměstnáváním cizinců se v poslední době zaobíráme stále častěji. S rostoucí ekonomikou a s aktuálně klesající nezaměstnaností jsou firmy nucené zaměstnávat cizince. Do současné chvíle jsme pomohli zaměstnat více než desítky odborných specialistů ze zahraničí,“ popsala situaci Martina Látalová z Advantage Consulting.

Nejobsazovanější pozice jsou v oblasti IT, jedná se především o vývojáře. Dále jde například o zaměstnance zákaznického servisu s požadavkem na znalost několika cizích jazyků.

Cizinci si vybírají ČR zejména kvůli dobré životní úrovni, zdravotní i sociální péči, nízké kriminalitě, ale také kvůli různorodému klimatu. „S ohledem na současnou situaci v Evropě mnoho lidí přichází do Česka za větší bezpečností,“ říká Andrea Tkačuková ze společnosti Foreigners, která pomáhá cizincům se začleněním do naší společnosti.

Život v Česku je až o dvě pětiny levnější než v jiných členských zemích. Ačkoli jinde si mohou cizinci přijít na velmi vysokou mzdu, například ve Švýcarsku, Dánsku, Lucembursku nebo Nizozemsku není stotisícová měsíční výplata ničím výjimečným, životní náklady jsou v těchto zemích rovněž výrazně vyšší.

„Velký zájem cizinců o práci je především proto, že si mohou vydělat hezké peníze a zároveň nemusí platit vysoké poplatky za bydlení či stravu. Oproti jiným zemím je ČR zlatou střední cestou, která se cizincům vyplatí,“ vysvětlila Látalová.

Dalšími výhodami u nás jsou oproti jiným zemím také sociální jistoty v době nemoci, nezaměstnanosti nebo penze na vysoké úrovni. Podpora v nezaměstnanosti je v každém členském státě EU jiná a poskytuje se po různě dlouhou dobu. „ČR nabízí nezaměstnaným sedmé nejlepší životní podmínky v rámci EU,“ poznamenala Látalová.

Značné rozdíly mezi jednotlivými členskými zeměmi EU jsou patrné i v oblasti daní. Daňové zatížení u nás se řadí k průměru, v jiných zemích se však může vyšplhat až na dvojnásobek. Výrazné odlišnosti jsou patrné také v souvislosti s rodičovskou dovolenou, tu máme jednu z nejdelších.

Firmy mají zájem o rodilé mluvčí

České firmy se při hledání nových zaměstnanců soustředí na vyspělé země EU zejména kvůli dobré znalosti jazyků. Proto stále častěji zaměstnávají osoby ze Španělska, Itálie, Anglie, ale i ze Spojených států.

Jazyková vybavenost českých zaměstnanců je hluboko pod evropským průměrem. Podle aktuálních informací se anglicky bez problémů domluví pouze 11 procent Čechů.

„Výborná znalost cizích jazyků, především angličtiny, je v dnešní době i v českých firmách velmi podstatným kritériem pro přijetí. Právě proto firmy nejraději přijímají rodilé mluvčí,“ shrnula Látalová. Za prací do Čech však i nadále přicházejí lidé z Ukrajiny, Slovenska, Vietnamu, Ruska a Polska.

Přestože se u nás pracovní místa cizincům nabízejí v hojné míře, nevyhnou se tito lidé nicméně zdlouhavému zařizování různých povolení, která je nutno vyřídit před příjezdem.

Reklama

Související články

Mileniálové se do zahraničí nehrnou

Čeští mileniálové (lidé vyrůstající na přelomu století) nemají zájem o práci v zahraničí. Nejoblíbenějším benefitem pro tuto skupinu pracovníků jsou volné dny...

Výběr článků

Načítám