Hlavní obsah

Mladoboleslavská Škoda modernizovala své učiliště

Právo, kil

Společnost Škoda Auto úspěšně dokončila modernizaci svého Středního učiliště strojírenského v Mladé Boleslavi. Automobilka v uplynulých třech letech investovala do nových technologií pro výuku více než 200 miliónů korun. Vybudováno bylo centrum robotiky, multifunkční sál a jazykové centrum.

Foto: archiv Škoda Auto

Snímek ze slavnostního otevření centra robotiky

Článek

„Špičkově vzdělaní odborníci jsou zárukou budoucí konkurenceschopnosti společnosti a klíčem pro zajištění jejího dalšího růstu. Modernizací učiliště znovu potvrzujeme náš závazek nabídnout našim učňům a zaměstnancům možnosti prvotřídního vzdělávání,“ prohlásil při příležitosti otevření centra předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

Čtrnáct oborů

Na škodováckém Středním odborném učilišti strojírenském se mladí lidé vzdělávají ve tří nebo čtyřletých technických oborech, ukončených výučním listem či maturitou. V současné době učiliště nabízí 14 oborů.

Nejpopulárnější z tříletých jsou obory automechanik a autoelektrikář, ze čtyřletých oborů s maturitou se do popředí zájmu dostává průmyslový logistik a IT-mechatronik.

V současnosti se tu na své profesní úkoly ve společnosti Škoda Auto připravuje zhruba 900 budoucích specialistů, z toho téměř 13 procent dívek. Firma bych jich ráda měla více. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám