Hlavní obsah

Cukráři budou v Jihlavě soutěžit na Cukrářském festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm desítek profesionálních i amatérských cukrářů bude v sobotu v Jihlavě soutěžit v prvním ročníku Cukrářského festivalu. Mezi soutěžícími budou cukráři z Česka, Slovenska, Polska a Skotska. Cílem festivalu je ukázat veřejnosti, jaké jsou současné možnosti cukrářského řemesla a co všechno lze ze sladkého materiálu vytvořit.

Foto: Profimedia.cz

Účastníci festivalu mohou soutěžit ve více kategoriích.

Článek

"Návštěvníci festivalu budou moci pozorovat výrobu i zdobení dortů, výrobu cukrových květů nebo jedlých ozdob na dorty," uvedla Olga Ceralová z pořádající společnosti Dortisimo.

Exponáty k ochutnání

Profesionální i amatérští cukráři budou vyrábět například svatební dorty nebo soubor sladkostí pro dětskou party. Mohou si připravit také takzvanou live show na téma Dušičky nebo Halloween. "V jedné z kategorií musí soutěžící vyrobit dort znázorňující zvíře nebo nějaký trojrozměrný objekt, který musí být komplet jedlý," vysvětlila Ceralová. Exponáty z některých soutěžních kategorií budou návštěvníci moci po skončení akce ochutnat.

Hodnocení bude komplexní

Účastníci festivalu mohou soutěžit ve více kategoriích. Absolutního vítěze porota určí po bodování všech soutěžních exponátů. Hodnotit se bude vzhled výrobku, kreativita, originalita i chuť.

Pokud bude první ročník úspěšný a setká se s dostatečným zájmem veřejnosti, mohl by se soutěžní Cukrářský festival pořádat každoročně. "Uvidíme, zda příští ročník bude opět v Jihlavě. Zatím lze říct, že prostory jsou vyhovující a místo je výhodné i z dopravního hlediska," dodala Olga Ceralová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám