Hlavní obsah

Úřad práce nabídne zaměstnání v SRN a Rakousku

Novinky, kil

Volná pracovní místa v hotelnictví, gastronomii, instalatérství a topenářství, v kovovýrobě, elektru, zdravotnictví či pečovatelství nabídne už v pořadí patnáctá. přeshraniční burza pracovních příležitostí, kterou organizuje v rámci sítě EURES-TriRegio Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech společně s partnerským Úřadem práce Annaberg-Buchholz.

Foto: Profimedia.cz

Burza je určená všem, kdo chtějí nasbírat pracovní zkušenosti v zahraničí.

Článek

Akce proběhne prvního října 2015 mezi 12.00 – 17.00 hodinou v sídle Krajské pobočky Úřadu práce ČR (ÚP ČR) v Karlových Varech (Závodní 385/98).

Tentokrát nabídky i z Rakouska

Novou práci nabídne zájemcům řada firem nejen z německého příhraničí, ale i vzdálenějších oblastí SRN. Letos poprvé se akce zúčastní i zaměstnavatelé z Rakouska. Hledat budou například elektrikáře, svářeče, zámečníky, CNC obráběče, skladníky, operátory výroby, zdravotní sestry, pečovatelky, kuchaře, číšníky nebo recepční. Zájemcům nabídnou práci také na říčních a zaoceánských lodích nebo v logistice.

Šanci mají i absolventi a studenti

„Burza je určená nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, zkrátka všem, kteří přemýšlí o změně zaměstnání nebo chtějí nasbírat pracovní zkušenosti v zahraničí. Aby byli zájemci co nejvíc připraveni, doporučujeme vzít si sebou také profesní životopis v němčině s fotografií a pracovní reference,“ radí Radka Pacáková, poradkyně EURES z Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech.

Slabá němčina není překážkou

Novinkou letošní akce je účast lokálních zaměstnavatelů. Firma Witte Automotive nabídne práci uchazečům, kteří nemají dostatečnou znalost němčiny. Dalším českým vystavovatelem bude společnost Grafia, s.r.o., která pořádá jazykové kurzy.

„Snažíme se tak vyjít vstříc všem, kteří přemýšlejí o práci v zahraničí, ale neovládají cizí jazyk tak dobře, aby u zahraničních zaměstnavatelů uspěli,“ doplňuje Radka Pacáková.

Účastníci akce budou mít jedinečnou možnost navázat v tomto smyslu i cenné osobní kontakty. Součástí bude také odborná přednáška na téma pracovní a životních podmínky v Německu, která začne ve 12.30 hod. Po celou dobu budou na místě k dispozici čeští a němečtí EURES poradci. Vstup je pro návštěvníky zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám