Hlavní obsah

V soutěži JA Studentská firma roku zvítězily dívky z Uherského Hradiště

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem dvacátého ročníku soutěže JA Studentská firma se stala studentská firma Los Penos, v Praze zastoupená dívčím týmem z Obchodní akademie v Uherském Hradišti. Vítězný tým postupuje do evropského finále, které se koná 27. – 31. července v Berlíně.

Foto: archiv JA Czech

Vítězný tým Los Penos spolu s organizátory veletrhu na pódiu.

Článek

Tým Los Penos bojoval o vítězství s dalšími 22 studentskými firmami z celé ČR na soutěžním veletrhu podnikatelských talentů v pražské Galerii Harfa, který uspořádala nezisková vzdělávací organizace JA Czech. Palmu vítězství si odnesl za přenosný držák na tužku vyrobený na 3D tiskárně. K prvnímu místu získala firma i cestu do Bruselu, kam ji pozvala europoslankyně Martina Dlabajová (nezávislá za Hnutí Ano), která byla jedním z hostů veletrhu.

S vítězstvím nepočítali

„Jsme velice potěšeni, dělali jsme si určité naděje, ale s prvním místem jsme nepočítali. Na druhou stranu, děvčata jsou velice ctižádostivá, na stánku se velmi snažila, ale tvrdě pracoval celý tým, který tvoří 13 studentů třetích ročníků - 11 dívek a dva chlapci,“ uvedla k vítězství Lenka Malinová, vyučující z Obchodní akademie Uherské Hradiště, která vedla vítězný tým. Dobře hodnocena byla podle jejích slov i výroční zpráva, kterou měla porota k dispozici již před akcí. „Jsem ráda, že se týmu jeho snaha vrátila, 30% práce udělali studenti v mých hodinách aplikované ekonomie, 70% ve svém volném čase,“ dodala Malinová.

Mladí získali zkušenosti z podnikání

Veletrhu v Galerii Harfa se letos zúčastnilo přes dvě stovky středoškoláků s 38 studentskými firmami, z toho se 22 přihlásilo do některé ze soutěžních kategorií, 12 firem bojovalo o titul Učňovský podnik veletrhu, kde palmu vítězství získali studenti z firmy Benders z Krnova.

Ředitel neziskovky JA Czech, Josef Müller, k výsledkům veletrhu prohlásil: „V první řadě bych chtěl poděkovat nejen všem studentům za odvahu a energii, kterou po celý rok věnovali studentskému podnikání, ale hlavně učitelům, kteří své studenty podporovali a dovedli je až na národní veletrh. Naším cílem je pomoci mladým lidem získat neopakovatelné zkušenosti z reálného podnikání a kontaktu s praxí, což se daří i díky aktivním pedagogům, kteří nám pomáhají tento cíl naplnit.“

Reklama

Výběr článků

Načítám