Hlavní obsah

Projekt Potenciál 25 usnadňuje vstup na přeplněný trh práce

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během prázdnin vzrostl počet nezaměstnaných absolventů evidovaných Úřadem práce o čtvrtinu. Jejich podíl na celkové míře nezaměstnanosti činil k poslednímu srpnovému dni 5,1 procenta a podle předpokladů bude ještě vyšší.

Foto: Profimedia.cz

Ve třetím kvartálu tohoto roku byl každý čtvrtý uchazeč o práci absolvent.

Článek

„Ve třetím kvartálu tohoto roku byl každý čtvrtý uchazeč o práci absolvent a ve srovnání s jinými měsíci se přes léto zvedl zájem mladých lidí o naše služby až o 30 procent,“ potvrdila prázdninový trend Weronika Kondziolková z internetového serveru džob.cz.

Absolventů je víc než příležitostí

Nabídka práce absolventů v současnosti převyšuje poptávku firem až čtyřnásobně, situace se však podle Kondziolkové pomalu zlepšuje.

„Oproti minulým dvěma letům sledujeme nárůst zájmu zaměstnavatelů o mladé osoby o pět procent. Společnosti chtějí využít potenciál mladého člověka, zaučit ho v prvních měsících do aktivit i kultury firmy a následně s ním plánovat jeho další kariérní budoucnost ve společnosti. Mladý pracovník tím získává důvěru vůči vedení firmy a může se stát dlouhodobým zaměstnancem odpovídajícím potřebám firmy,“ popsala Weronika Kondziolková své zkušenosti z projektu Potenciál 25, který se rozjel na jaře tohoto roku.

Pomoci mladým do 25 let

Projekt podporovaný z evropských strukturálních fondů má za cíl pomoci mladým lidem do 25 let prosadit se na pracovním trhu v regionu. I když je projekt zatím v počátcích, zaměstnání nalezlo už více než 50 procent jeho účastníků.

„Aktuálně zveme osoby z Jihomoravského kraje, aby využily možnosti vzdělávání a uvedení na pracovní trh s celým zázemím služeb, které poskytujeme. Tento pilotní projekt, který mimo jiné zahrnuje školení, kurzy a kompletní poradenství, se chystáme v budoucnu využít také pro další regiony,“ upřesnila Weronika Kondziolková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám