Hlavní obsah

Nejlepší zaměstnavatelé ČR za rok 2012 jsou známi

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 18. září byly vyhlášeny výsledky devátého ročníku studie o nejlepšího zaměstnavatele z pohledu zaměstnanců - Best Employers Česká republika 2012. Tato studie je každoročně organizovaná nadnárodní poradenskou společností v oblasti lidských zdrojů, Aon Hewitt.

Foto: archiv Aon Hewitt

Nejlepší zaměstnavatelé ČR převzali diplomy.

Článek

Do studie se zaregistrovalo 59 společností z různých odvětví od finančních služeb přes IT a telekomunikace, rychloobrátkové zboží, velkoobchod a maloobchod, logistiku a farmaceutický průmysl až po výrobní společnosti. Z pohledu velikosti firem podle počtu zaměstnanců z téměř ¾ převažovaly malé a střední společnosti do 250 zaměstnanců.

Hlavním kritériem je motivovanost

Hlavním kritériem, které rozhoduje o umístění společnosti v žebříčku, je motivovanost zaměstnanců, která je v průzkumech společnosti Aon Hewitt definovaná jako stav citového a intelektuálního zapojení zaměstnance do aktuálního dění ve firmě.

Vítězné společnosti musí mít rovněž důvěryhodné vedení, kulturu vysoké výkonnosti, atraktivní značku zaměstnavatele a musí aktivně pracovat na udržení svých výsledků i v budoucnosti.

Žebříček nejlepších zaměstnavatelů v ČR 

1. místo JT International spol. s r.o. Tabákový průmysl
2. místo Et netera a.s. IT a software/Telekomunikace
3. místo MICROSOFT s.r.o. IT a software/Telekomunikace
4. místo MERO ČR, a.s. Přeprava a skladování ropy
5. místo CISCO SYSTEMS (Czech Republic) s.r.o. IT a software/Telekomunikace
6. místo Red Hat Czech s.r.o. IT a software/Telekomunikace
7. místo SolarWinds Czech s.r.o. IT a software/Telekomunikace
8. místo Coty Česká republika s.r.o. Dovoz a distribuce kosmetiky
9. místo 3M Česko, spol. s.r.o. Diverzifikované technologie a produkty
10. místo Hilti ČR spol. s.r.o. Stavební průmysl
11. místo DEICHMANN-OBUV s.r.o. Prodej obuvi a doplňkových produktů
12. místo GMC Software Technology s.r.o. IT a software/Telekomunikace
13. místo SAP ČR, spol. s r.o. IT a software/Telekomunikace
14. místo GRUNDFOS s.r.o. Prodej čerpadel

Motivovanost zaměstnanců roste

„Navzdory evropskému i globálnímu trendu motivovanost v Česku mezi lety 2010 a 2011 klesla. Letos jsme zaznamenali návrat k pozitivnímu trendu z let 2008 – 2010. Výsledky letošní studie ukázaly, že průměrná míra motivovanosti v Česku meziročně stoupla na 54 %,“ komentuje výsledky Hana Velíšková, projektová manažerka studie.

Čím se liší nejlepší zaměstnavatelé

Nejlepším zaměstnavatelům se daří motivovat své zaměstnance více než ostatním společnostem. Best Employers mají o 33 procentních bodů více motivovaných zaměstnanců než ostatní společnosti na trhu.

Mezi hlavní oblasti, které odlišují nejlepší zaměstnavatele od ostatních, patří vnímání přístupu a jednání vrcholového vedení, příležitostí k rozvoji zaměstnanců, značky zaměstnavatele a chování a osobnosti přímého nadřízeného.

Best Employers se ke svým zaměstnancům chovají férověji, dobře řídí a komunikují změny, plní dané sliby a patřičně rozeznávají a oceňují vysoké výkony, a to nejen po finanční stránce. Celkově si více cení lidí a také vytvářejí férové a dlouhodobé vztahy se svými obchodními partnery, dodavateli a zákazníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám