Hlavní obsah

Odboráři Tesco budou znovu jednat s vedením společnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odboráři obchodního řetězce Tesco Stores ČR, kteří kvůli nízkému počtu pracovníků vyhlásili před týdnem stávkovou pohotovost, budou znovu jednat s vedením společnosti. Tesco slibovalo před blížícími se Vánocemi posily, ale podle odborů jsou opatření firmy naprosto nedostatečná.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Hypermarket TESCO na Skalce

Článek

Zástupci odborů se již na konci října letošního roku dohodli s vedením společnosti na úpravě počtu pracovníků obchodního řetězce. Firma jim tehdy slíbila, že nahradí brigádníky vlastními zaměstnanci na kratší pracovní úvazek, což mělo před vánočními svátky stabilizovat situaci v prodejnách. Tesco si od vlastních zaměstnanců na zkrácený úvazek slibovalo také lepší motivaci pro lidi, kterým nabídne stálý plat a dovolenou.

Problémy s nedostatkem zaměstnanců však tímto krokem nebyly podle odborů vyřešeny. V obchodech je podle nich stále nedostatek lidí, kteří nápor zákazníků nezvládají, a ti pak musejí často čekat v dlouhých frontách.

Tesco Stores ČR vstoupilo na tuzemský trh v roce 1996 a nyní v Česku provozuje 56 hypermarketů, 33 supermarketů, pět obchodů Tesco Expres, šest obchodních domů a 16 čerpacích stanic. Společnost v Česku zaměstnává 13 700 pracovníků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám