Hlavní obsah

Zoom se připravuje na sváteční nápor, videohovory budou časově neomezené

Londýn

Videohovory přes platformu Zoom budou o vánočních svátcích a na začátku ledna bez omezení délky hovorů i pro bezplatné verze. Uvedla to agentura Reuters. Podobný krok už dříve učinila i konkurence. Zoom se stal hojně využívanou platformou za pandemie, kdy je řada lidí odkázána na práci z domova.

Foto: Hannah McKay, ČTK/AP

Chat přes Zoom

Článek

Společnost Zoom Video Communications, která je poskytovatelem videohovorů přes internet, chce lidem umožnit trávit čas s rodinou tímto způsobem, když kvůli epidemii nejsou možná osobní setkání.

„Ať už se scházíte v poslední den chanuky, slavíte Vánoce, Nový rok nebo si připomínáte poslední dny (afroamerického svátku) kwanzy, vaše spojení s přáteli a rodinou nepřerušíme,” uvedl mluvčí společnosti.

Základní bezplatná verze Zoomu umožňuje spojení na 40 minut, poté se hovor přeruší.

Podobné rozhodnutí už dříve oznámila společnost Alphabet, její komunikační platforma Google Meet zrušila hranici 60 minut na hovor až do března. Služby konferenčních videohovorů nabízí také Teams od Microsoftu a Webex od firmy Cisco, podle agentury AFP ale zatím žádné uvolnění pravidel pro své služby neohlásily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám