Hlavní obsah

Webovým prohlížečům kraluje Internet Explorer, Chrome neustále ztrácí

Novinky, mif

Společnost Microsoft uvedla na trh společně s operačním systémem Windows 8 v pořadí již desátou generaci webového prohlížeče Internet Explorer. I to jí nejspíše pomohlo získat větší podíl na celosvětovém trhu. Naopak konkurenční Chrome již druhý měsíc za sebou o uživatele přichází.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejoblíbenější webové prohlížeče na světě v říjnu 2012

Článek

Internet Explorer (IE) využíval k práci podle statistik NetMarketshare v říjnu každý druhý uživatel (54 %). Proti září si tak prohlížeč od Microsoftu polepšil o 0,5 procentního bodu. Která konkrétní generace IE je nejpoužívanější, statistiky neuvádí.

Druhá příčka patřila minulý měsíc Firefoxu, i když ten také neustále ztrácí a letos již podruhé klesl pod 20% podíl. V meziročním srovnání pak v říjnu propad dosáhl více jak dvou procentních bodů.

Popularita Chromu, kterému aktuálně patří ve statistikách třetí místo (18,55 %), se propadá již od září. Přitom ještě letos v květnu tento internetový prohlížeč téměř předběhl konkurenční Firefox.

Čtvrtým nejoblíbenějším webovým browserem bylo v říjnu Safari (5,21 %) a pátým Opera (1,63 %). Zbylé prohlížeče, jako je Flock, Konqueror či Obigo, nezískaly dohromady ani jedno procento.

Reklama

Výběr článků

Načítám