Hlavní obsah

Prohlížeč od Seznamu dostal facelift a nové funkce

Novinky, mif

Novou verzi svého Prohlížeče přinesla společnost Seznam.cz. Kromě inovovaného designu se mohou uživatelé těšit také na nové funkce. Vychytávky přitom budou dostupné v desktopové, mobilní i tabletové verzi. Ve středu o tom informovali zástupci společnosti Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz Prohlížeč a funkce Na později

Článek

Novinek je v rámci nového Prohlížeče od Seznamu celá řada. U desktopové verze, která je k dispozici pro Windows i Mac, je patrně tou největší sjednocení často používaných funkcí do bočního panelu. V něm lze nyní snadno přepínat mezi oblíbenými stránkami, historií, staženými soubory a obsahem, který si lidé ukládají na později.

„Tyto položky bylo doposud možné zobrazit jen na domovské stránce Seznam.cz. Funkce ‚Na později‘ je navíc synchronizovaná napříč službami české internetové jedničky, takže v ní najdete třeba video, které jste si uložili v aplikaci Televizeseznam.cz,“ prohlásil Adam Raška, produktový manažer služby Seznam.cz Prohlížeč.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz Prohlížeč nabízí hromadné akce

Ten zdůraznil, že změny byly učiněny s ohledem na přání samotných uživatelů. „Ti si často psali o pokročilejší možnosti práce s uloženými položkami, a přidali jsme ke všem sekcím možnosti hromadných úprav. Udělat si pořádek v oblíbených stránkách, seřadit si je abecedně nebo vytvořit složku z několika předem vybraných položek je nyní mnohem pohodlnější,“ vypočítal Raška.

Vyzdvihnout si zaslouží také funkce Hledání, která usnadňuje práci s veškerým obsahem uživatele. Lze ji využít při hromadných úpravách ke snadnému nalezení položek, které mohou být schované v různých adresářích.

Foto: Seznam.cz

Překladač v Seznam.cz Prohlížeči

Další novou funkcí, která byla lidmi hojně poptávána, je možnost zvětšit si písmo na stránkách nebo i v prohlížeči samotném. Doposud to na stránce bylo možné udělat pouze přes klávesovou zkratku. Nová verze přidává tuto možnost i do Menu, kde ji uživatelé snáze najdou. „Vidíme, že mnoho našich uživatelů využilo v Nastavení možnost zvětšit si písmo samotného prohlížeče. Proto jsme tuto funkci přidali do uvítací obrazovky po dokončení instalace. Posuvník umožňuje okamžité změny vzhledu, a uživatel si tak snadno zvolí ideální nastavení právě pro sebe,“ doplnil produktový manažer.

Samozřejmě jsou k dispozici také funkce, které uživatelé znají již ze současné verze Seznam.cz Prohlížeče. Aplikace například nabízí integrovaný překladač či velmi bezpečné brouzdání po síti, neboť měsíčně zablokuje přes 250 000 podvodných stránek. Na této funkcionalitě se Seznamem spolupracuje ČOI a několik českých bank.

Pokročilé možnosti úprav v mobilní aplikaci

Vylepšení se nicméně netýkají pouze desktopové verze, ale také její mobilní obdoby. Například články a videa uložené na později jsou nově dostupné i v aplikacích. Mezi oběma funkcemi „Oblíbené“ a „Na později“ je možné jednoduše přepínat, jelikož jsou na jedné obrazovce.

Seznam.cz aktuálně v mobilních zařízeních používá každý měsíc přes jeden milion uživatelů, kteří nyní budou moci pracovat také s vylepšenými panely. Na jedné obrazovce jsou vidět panely právě otevřené, dále ty z dalších zařízení či nedávno zavřené, tedy historie prohlížení.

Foto: Seznam.cz

Mobilní verze Seznam.cz Prohlížeče

Seznam.cz Prohlížeč navíc přináší možnosti hromadných úprav také do mobilů. „Přesun, řazení podle abecedy nebo hromadné mazání je možné jednoduše i z mobilu. Na něm funguje inteligentní vyhledávání, což dále pomůže lepší organizaci. Takto pokročilé možnosti úprav jsou na trhu mobilních prohlížečů zcela ojedinělé,“ zdůraznil Raška s tím, že těm, kteří budou navíc ještě přihlášení pod Seznam.cz účtem, se automaticky změny synchronizují na všech jejich zařízeních.

S prohlížečem od Seznamu se denně vydá brouzdat po internetu v průměru přes půl milionu lidí. Každý měsíc ho tak použije na 1 300 000 unikátních uživatelů na desktopech a v mobilních zařízeních, kde okupuje aktuálně druhé místo v rámci ČR. Podíl Seznam Prohlížeče v návštěvnosti služeb Seznamu vzrostl meziročně o 44 %.

Seznam.cz prohlížeč můžete stahovat zde.

Foto: Seznam.cz

Mobilní verze Seznam.cz Prohlížeče

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám