Hlavní obsah

Microsoft odhalil Office 2019. Běžní uživatelé si ale budou muset počkat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech vydala společnost Microsoft novou verzi svého kancelářského balíku Office 2019. Novinka má představovat především off-line alternativu k neustále aktualizovanému balíku Office 365. V první vlně je nicméně Office 2019 určen pouze pro firmy.

Foto: archív výrobce

Office 2019

Článek

Původní balík Office 2016, který přišel na pulty obchodů v roce 2015, už má na svém kontě pěkných pár křížků. Však také Microsoft společně s tím vyvíjí také Office 365, který je aktualizován o nové funkce průběžně.

Americký softwarový gigant však nechce na off-line verzi svého kancelářského balíku nechat dopustit, a tak nyní přichází verze určená pro rok 2019. Ta zjednodušeně řečeno přináší všechna vylepšení, které přinesl balík Office 365 za poslední tři roky.

Jednorázová platba nebo předplatné

Hlavní rozdíl mezi Office 2019 a Office 365 tedy bude v tom, že za první variantu lidé zaplatí pevně stanovenou cenu a o nic dalšího se již nebudou muset starat. Proti tomu druhé zmiňovaná verze je nabízena za měsíční či roční předplatné.

Foto: archív výrobce

Office 2019

Uživatelé tak získají nejnovější podobu aplikací Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access a Publisher. Sluší se nicméně podotknout, že poslední čtyři jmenované programy jsou určené výhradně pro Windows. Microsoft totiž jinak bude balík Office 2019 nabízet také pro macOS od Applu.

Proti stařičkému Officu 2016 nabízí novinka například focus mode, díky kterému zmizí z grafického rozhraní kancelářského balíku všechny rušivé prvky, aby se uživatelé mohli věnovat čistě práci. Vylepšena ale byla také práce s pery na dotykových obrazovkách, přibyl jazykový překladač či podpora 3D modelů.

OneNote bude součástí Windows

Součástí nového balíku již nebude aplikace OneNote, která sloužila především k vytváření poznámek. Microsoft se tento nástroj rozhodl implementovat přímo do operačního systému Windows. Stane se tak patrně s vydáním velké podzimní aktualizace. [celá zpráva]

Office 2019 bude nejprve určen pro velké firmy, teprve v horizontu několika týdnů přijde také ve verzi pro běžné uživatele.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám