Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 10 přijde v říjnu

Novinky, rim

Operační systém Windows 10 se dočká v letošním roce již druhé velké aktualizace. Ta přinese nové funkce a další vylepšení, vyjít by přitom měla již v průběhu nadcházejícího měsíce. Zástupci společnosti Microsoft však drží všechny informace pod pokličkou.

Foto: archív tvůrců

Aktualizace přinese celou řadu nových funkcí.

Článek

Stalo se takřka již pravidlem, že operační systém Windows 10 dostane dvě velké aktualizace každý rok. A letošek nebude evidentně výjimkou.

Jedna aktualizace vyšla totiž už letos na jaře a na další pracovníci Microsoftu usilovně pracují. Podle informací serveru TechRadar je novinka již prakticky hotová a vyjít by měla v průběhu příštího měsíce.

Však také velký balík nových funkcí a vylepšení se jmenuje October 2018 Update, tedy říjnová aktualizace.

Na jaké nové funkce a vylepšení se mohou majitelé operačního systému Windows 10 těšit, není zatím zřejmé, americký softwarový gigant se zveřejněním detailnějších informací otálí.

Velká jarní aktualizace

Velká aktualizace vydaná letos na jaře nesla název April 2018 Update. Tento balík nicméně přinesl spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – platí to například u omylem zavřených dokumentů, které díky časové ose otevřete, kdykoliv si budete přát.

Celkově jednotlivá dílčí vylepšení přispívají k lepší funkčnosti desítek a například i spolupráci napříč platformami, nejnovější verze Windows 10 totiž dokáže vcelku obstojně spolupracovat i s chytrými telefony a počítačovými tablety. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám