Hlavní obsah

Česko je kolébkou softwarových podniků. Solitea spojí desítky firem do dvou

Praha

Celkem 30 softwarových firem patřících do skupiny Solitea se od července spojí do dvou národních společností v ČR a na Slovensku. Konsolidované výnosy za poslední fiskální rok končící v červnu by měly stoupnout o 47 procent na dvě miliardy korun. Propojením 23 českých a sedmi slovenských firem se Solitea stane jedním z největších hráčů na středoevropském trhu v oblasti podnikového, účetního a personálního softwaru.

Foto: Novinky

Solitea dlouhodobě dodává IT řešení státní správě, například aplikaci eRecept.

Článek

Fúzované společnosti řídí 16 produktových značek. Do holdingu Solitea patří účetní systémy pro živnostníky a malé firmy Money S3, iDoklad, Dotykačka, Markeeta, Profi Účtenka, ale i podnikové (ERP) systémy pro větší společnosti Byznys, Money S4, Money S5 a Vario. V holdingu je také český lídr mzdových a personálních systémů Vema. Solitea dlouhodobě dodává IT řešení státní správě, například aplikaci eRecept.

„Prostřednictvím fúze vznikne česká společnost s velkou dceřinou firmou na Slovensku a dalšími dcerami v devíti evropských zemích. Chceme zjednodušit a odlehčit organizační strukturu a také se více zaměřit na propojení našich produktů. Podobný krok nemá na našem IT trhu obdobu,” uvedl předseda představenstva holdingu Solitea Martin Cígler o fúzi, která se připravovala přes rok.

Animované obrázky táhnou, Facebook kupuje za deset miliard Giphy

Internet a PC

V posledních čtyřech letech Solitea koupila v České republice a na Slovensku firmy Altus software, Aquasoft, Axiom Provis, BI Experts, CDL SYSTEM, Cígler software, Clever Decision, Dotykačka, Dynamica, GEMMA Systems, J.K.R., Smart software, Vema a WBI, v Rakousku investovala do JET ERP a na Balkáně do společností Billans, MIT Informatika a SAOP. Všechny akvizice v poslední době financovala ze svého zisku.

Sloučení firem bude doprovázet výrazná změna značky. „Chceme, aby se Solitea co možná nejvíce propojila s našimi produktovými značkami a podporovala je. Nechystáme žádné převratné personální změny ani vynucené přechody našich zákazníků na jiné produkty. Fúze nám ale přinese lepší sdílení know-how. To našim klientům umožní například hladší přechod na software s vyšší specializací při rozvoji jejich podnikání,” dodal Cígler.

Softwarová řešení a produkty skupiny využívá přes 260 000 zákazníků v 15 zemích. Solitea zaměstnává přes 1100 lidí v devíti zemích střední a východní Evropy. Meziročně se počet zaměstnanců zvýšil o 39 procent. Solitea kromě České a Slovenské republiky podniká v Rakousku, Slovinsku, Chorvatsku, Polsku, Srbsku a Německu.

Reklama

Související témata:
Solitea

Související články

Výběr článků

Načítám