Hlavní obsah

Vodafone prodá za desítky miliard své aktivity v Maďarsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská telekomunikační skupina Vodafone Group prodá za 715 miliard forintů (43,3 miliardy Kč) své aktivity v Maďarsku. Kupujícími jsou místní firmy, vzniknout tak má druhý největší mobilní operátor v zemi. Firma to podle agentury Reuters uvedla v pondělním sdělení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vodafone se dohodl na nezávazných podmínkách s maďarskou firmou 4iG a státní společností Corvinus Zrt. Obchod má být dokončen v závěru roku.

Podle Reuters se očekává, že dohodou – která nezahrnuje obchod se sdílenými službami Vodafonu VOIS – vznikne druhý největší maďarský telekomunikační operátor.

Desetina britského Vodafonu patří nově firmě ze Spojených arabských emirátů

Mobil

„Maďarská vláda má jasnou strategii, vybudovat maďarského národního šampiona v sektoru (informačních a komunikačních technologií),” uvedl generální ředitel Vodafonu Nick Read.

Vodafone působí i v České republice. Služby zde poskytuje více než 4,5 milionu zákazníků. V roce 2019 v ČR koupil největší kabelovou síť UPC.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám