Hlavní obsah

Stylová skládačka Razr má problém, ohebný displej vydrží jen rok

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce se společnost Motorola bude snažit uspět na trhu se svým prvním skládacím telefonem, který je vybaven ohebným displejem. Redaktoři serveru CNet jej již měli možnost otestovat, výsledky však nejsou vůbec potěšující. Ukázalo se totiž, že unikátní skládačka má při aktivním používání životnost jen rok.

Chytrý telefon se skládacím displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

 
Článek

Redaktoři serveru CNet měli k dispozici speciální přístroj, který slouží k automatickému otevírání a zavírání telefonů. Podobným způsobem testují své výrobky i samotní výrobci, aby jednoduše nasimulovali, co všechno zařízení vydrží.

V případě modelu Motorola Razr se ukázalo, že přístroj zvládne zhruba jen 27 tisíc přeložení. Po překonání této pomyslné mety telefon přestal plnit svou funkci a mechanika pantu se natolik opotřebovala, že šel přístroj zavírat jen s velkou silou, což rozhodně není ideální situace.

CES 2020: Toto je nejkrásnější mobil s ohebným displejem

Mobil

I když se dosažená meta může zdát vysoká, číslovka 27 000 složení a otevření v podstatě odpovídá tomu, jako kdybyste telefon každý den použili zhruba 70krát. A to není pro náročnější uživatele vůbec vysoké číslo. I kdybyste telefon používali pouze poloviční hodnotu, stále bude životnost displeje jen okolo dvou let.

Pro srovnání, konkurenční Galaxy Fold od společnosti Samsung je na tom o poznání lépe. V totožném testu zvládl 120 tisíc přeložení, teprve poté displej přestal fungovat korektně.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Motorola Razr má 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej však složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu.

Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste kdykoliv otevřeli váš telefon.

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design. Vedení podniku se přitom netají tím, že vyrobit takový přístroj nebylo vůbec jednoduché.

Zařízení je ve složeném stavu velmi kompaktní – proti současné generaci mobilů je zhruba poloviční.

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám