Hlavní obsah

Oprava displeje u ohebných telefonů vyjde stejně draho jako solidní mobil

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslabším článkem chytrých telefonů zpravidla bývají velké dotykové obrazovky, které se snadno rozbijí už po prvním nešikovném pádu. S nástupem smartphonů s ohebnými displeji je však tato problematika ještě ožehavější, ceny oprav se totiž šplhají do astronomických výšin. Upozornil na to server Gizmochina.

Představení chytrého telefonu Huawei Mate XVideo: Novinky

 
Článek

Redaktoři serveru Gizmochina se zabývali především situací na čínském trhu, kde se tento měsíc začal prodávat model Mate X. Prvotina od společnosti Huawei vyjde případné zájemce v přepočtu na zhruba 55 000 Kč.

Pokud si uživatelé rozbijí dotykovou obrazovku, zaplatí na tamním trhu za opravu více než 23 000 Kč. A to je částka, za kterou se dá bez problémů pořídit solidní smartphone s prémiovým fotoaparátem a pořádnou dávkou výkonu. Sluší se nicméně podotknout, že na první výměnu nabízí výrobce slevu ve výši 50 %.

Mimochodem výměna flexibilního panelu u konkurenčního Samsungu Galaxy Fold vyjde značně levněji. Výrobce nabízí aktuálně v USA akci, že za první výměnu naúčtuje zákazníkům pouze 4200 Kč, posléze pak ale oprava vyjde na 16 800 Kč.

Huawei má velké ambice, chce prodat 20 milionů mobilů. Hendikepu navzdory

Mobil
Foto: archív výrobce

Huawei Mate X

I když se částka může zdát astronomická i v případě modelu Galaxy Fold, ve skutečnosti velmi podobnou cenu zaplatíte také za výměnu originálního displeje u nejnovějšího iPhonu 11 Pro. U konkurenčních výrobců jsou však ceny oprav poničených obrazovek výrazně nižší, i se zakřivenými obrazovkami se není problém dostat pod deset tisíc korun.

Mate X spojuje to nejlepší ze světa tabletů a chytrých telefonů. Vystačí si přitom s jednou obrazovkou, která ve složeném stavu obepíná zařízení z venkovní strany přes jednu bočnici.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate X

Když je přístroj rozložený, máte k dispozici v podstatě osmipalcový tablet s rozlišením 2480 x 892 obrazových bodů. Ve složeném stavu jsou obě obrazovky stále funkční – ta na přední straně má úhlopříčku 6,6 palce a rozlišení 2480 x 1148 pixelů, ta na zadní pak 6,38 palce a 2480 x 892 obrazových bodů.

Telefon je vybaven nejvýkonnějším čipem z portfolia společnosti Huawei – modelem Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii. Smartphone mimochodem nabízí baterii s kapacitou 4000 mAh.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám