Hlavní obsah

CES 2020: Toto je nejkrásnější mobil s ohebným displejem

– Las Vegas
Novinky, lez

Na veletrhu CES, který se tento týden konal v americkém Las Vegas, byla k vidění celá řada zajímavých mobilů s ohebnými displeji. Tím nejkrásnějším byl nicméně Razr od společnosti Motorola, který ve skutečnosti vypadá ještě lépe než na produktových snímcích od výrobce.

Skládací chytrý telefon se skládacím displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

 
Článek

Slavný Razr se prodával v několikáté edici prakticky ještě před 15 lety. Pak se ale po žiletce slehla zem, neboť vládu převzaly smartphony s velkými dotykovými displeji. Rozmach přístrojů s ohebnými obrazovkami však skládací konstrukce vrátil opět do hry, a tak se Motorola vrací se svým nejnovějším Razrem.

Jeho příchod byl sice oznámen ještě před Vánocemi, poprvé jsme jej ale naživo mohli osahat právě až na výstavišti v Las Vegas. Novinka má však s předchozím modelem společné snad jen jméno. Přístroj má 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu.

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste otevřeli telefon.

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design. Vedení podniku se přitom netají tím, že vyrobit takový přístroj nebylo vůbec jednoduché.

Výrobce bohužel na výstavišti neprozradil, kdy se s novinkou chystá zamířit na český trh. Stane se tak ale pravděpodobně ještě v první polovině letošního roku. Cena by se podle předběžných zpráv měla pohybovat okolo 35 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2004)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám