Hlavní obsah

Srdce nových vládců mobilního světa je přichystané

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvýkonnější chytré telefony s operačním systémem Android jsou v současnosti vybaveny procesorem Snapdragon 865 od společnosti Qualcomm. Čipový gigant si však na léto připravil vylepšenou verzi, která by měla nastavit novou výkonnostní laťku. První telefony s novým srdcem se ukážou již tento týden.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Společnost Qualcomm ukazuje nové procesory pro nové vládce mobilního světa se skálopevnou přesností. Zkraje roku se vždy ukáže zbrusu nový procesor pro nejvýkonnější modely, aby se následně v létě zabydlela na pultech obchodů jeho vylepšená verze.

Sluší se přitom podotknout, že procesory od této společnosti využívá celá řada výrobců, například Xiaomi, Motorola, Asus, Sony, OnePlus, Realme, a u některých modelů dokonce i Samsung. Řeč přitom není pouze o smartphonech, ale také o tabletech.

Herní smartphone od Asusu stále kraluje žebříčku nejvýkonnějších mobilů

Mobil

Jak je z řádků výše patrné, nyní tedy nastalo období premiéry vylepšené verze, která by měla usednout na pomyslný trůn mobilních čipsetů. Řeč je o modelu Snapdragon 865+. Ten nabízí proti svému předchůdci bez znaménka plus v názvu vyšší pracovní tempo a rychlejší grafiku. Nově také přibyla podpora pro bezdrátové standardy WiFi 6E a Bluetooth 5.2.

Novinka tedy nabídne osm jader, která jsou rozdělena do tří skupin. Jedno, nejvýkonnější jádro pracuje na frekvenci 3,1 GHz, další tři na taktu 2,42 GHz a konečně čtyři úsporná na frekvenci 1,8 GHz. O grafickou stránku se stará čip Adreno 650+.

První mobil ještě tento týden?

Vyšší pracovní tempo by v případě Snapdragonu 865+ mělo jít znát především při hraní her a v případě provozování náročných výpočetních aplikací. Reálné testy budou k dispozici pochopitelně až ve chvíli, kdy se na pultech obchodů objeví první chytré telefony s tímto čipsetem.

To by mělo být dříve, než by se mohlo na první pohled zdát. Podle neoficiálních informací by měl být první telefon s pluskovým procesorem odhalen ještě tento týden – konkrétně by se mělo jednat v pořadí již o třetí generaci herního smartphonu od Asusu.

Foto: archív výrobce

Loňský top model Asus ROG Phone II

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlevnější 5G mobil stojí 12 990 korun

Od července mohou tuzemští zákazníci operátora O2 využívat v Praze a Kolíně rychlý 5G internet. Sítě páté generace ale v současnosti podporují jen některé...

Výběr článků

Načítám