Hlavní obsah

S černou to moc nevyšlo, nové iPhony budou patrně bílé

Novinky, chm

Společnost Apple se snaží na předvánočním trhu uspět s iPhony 7 a 7 Plus, které nabízí v různých barevných provedeních. Velký zájem je o čistě černou variantu, která se však snadno poškrábe. Právě proto údajně americký počítačový gigant pracuje v současnosti na nové verzi – bílé.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

V černém provedení, které je extrémně lesklé, vypadají nové smartphony s logem nakousnutého jablka skutečně skvěle. Tento povrch se ale snadno poškrábe, což potvrdil i samotný Apple v popisu produktu na svých webových stránkách.

Uživatelé by tak podle zástupců Applu měli svá zařízení chránit. „Vysoce lesklý povrch temně černého iPhonu 7 je výsledkem precizního devítikrokového procesu anodizace a leštění. Je stejně tvrdý jako jiné anodizované produkty Apple. Na vysoce lesklém povrchu se ale můžou postupem času objevit drobné škrábance. Pokud tomu chceš předejít, doporučujeme iPhone chránit některým z mnoha nabízených krytů,“ doporučuje podnik na svých stránkách.

Foto: archív výrobce

Problémy se mají týkat pouze černého provedení.

Snu o lesklých iPhonech se však podle všeho nechtějí zástupci Applu vzdát. Podle serveru MacOtakara jsou již v plném proudu práce na lesklé bílé variantě. Potvrdily to údajně zdroje blízké dodavatelskému řetězci amerického počítačového gigantu.

Bílý povrch prý není tolik náchylný na poškrábání, respektive drobné oděrky na něm nejsou tolik vidět jako na černé variantě. Na něm totiž i ty nejmenší škrábance doslova září.

Kdy by se mohla bílá varianta ukázat v prodeji, však zatím není jasné.

Stejná velikost, vyšší výkon

IPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připravené na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. Ta se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám