Hlavní obsah

Ohebný displej počtvrté. Samsung ukáže zkraje srpna nové skládačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung oficiálně oznámila konání velké tiskovky, na které bude odhalovat novinky pro podzimní sezonu. Z videopozvánky je již patrné, že prim budou hrát skládací smartphony s ohebnými displeji. Půjde již o čtvrtou generaci. Akce bude streamována on-line.

Pozvánka na akci Galaxy UnpackedVideo: archív výrobce

 
Článek

„Inovace nejsou jen o převratných nápadech, ale také o nových zkušenostech, které mění náš každodenní život k lepšímu. Smysluplné inovace přesahují technickou stránku a poskytují platformu, díky níž se náš život stává bohatším a všestrannějším, čímž nám otevírají větší možnosti než kdy předtím,“ uvedli zástupci Samsungu společně se zveřejněním pozvánky.

Tradiční akce Galaxy Unpacked, která se koná již několik let vždy v srpnu, proběhne tentokrát 10. srpna od 15:00 středoevropského času. Samsung ji bude streamovat prostřednictvím svého kanálu na YouTubu.

Na videopozvánce se nám ukazuje jeden skládací smartphone, pravděpodobně loňský model Galaxy Z Flip3. V loňském roce se odhalily hned dvě skládačky – kromě zmiňovaného kompaktního provedení Galaxy Z Flip3 ještě větší Galaxy Z Fold3.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na srpnovou tiskovku od Samsungu.

Co umí loňské modely?

Galaxy Z Fold3 vypadá ve složeném stavu téměř jako obyčejný smartphone, má však užší obrazovku a baculatější tělo. Je to dáno tím, že se může snadno rozložit, díky čemuž zpřístupníte větší dotykový panel uvnitř. V podstatě tak máte hybrida mezi klasickým mobilem a počítačovým tabletem.

Větší obrazovku je možné v praxi velmi dobře využít k vyšší produktivitě, kdy velký 7,6palcový displej využijete k zobrazení více aplikací najednou. Perfektně také na této obrazovce vypadají hry, a to nejen díky 120Hz obnovovací frekvenci. V praxi totiž vidíte daleko větší herní plochu, než jinak bývá u smartphonů s tradiční konstrukcí běžné.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip3 5G.Video: Novinky

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5G.Video: Novinky

Výkonu má tento model stále více než dost, takže můžete počítat s maximálními detaily i v populárních titulech, jako jsou PUBG či Fortnite. Srdcem telefonu je totiž Snapdragon 888, což je jeden z nejvýkonnějších procesorů současnosti.

Novinkou je u modelu Galaxy Z Fold3 podpora dotykového pera S Pen. Velkou obrazovku je tedy možné využít nejen k pohodlnějšímu psaní, ale také ke kreslení.

Nejlepší skládačka od Samsungu pomalu mizí z obchodů. Kvůli nástupci

Mobil

Skládací konstrukci je podobně jako u modelu Z Flip3 možné používat při různých náklonech, kdy část telefonu slouží jako podstavec.

Pro úplnost dodejme, že vnější displej nabízí úhlopříčku 6,2 palce, je tedy skutečně zhruba stejně velký jako u běžných smartphonů. Pro běžnou práci je tak více než dostatečný.

Galaxy Z Fold3 5G se aktuálně v obchodech nabízí od 31 990 Kč, Galaxy Z Flip3 5G případné zájemce vyjde se základní kapacitou paměti na 18 190 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung odhalil budoucnost mobilního světa

Ve středu vpodvečer se konala velká slavnostní akce společnosti Samsung, na které byla odhalena hromada mobilních novinek. Největší pozornost budily dva chytré...

Výběr článků

Načítám