Hlavní obsah

Nejlepší skládačka od Samsungu pomalu mizí z obchodů. Kvůli nástupci

Chytrý telefon Galaxy Z Fold3 představuje to nejlepší, co je aktuálně možné v rámci skládacích smartphonů od Samsungu s ohebným displejem zakoupit. Z nabídky tuzemských obchodů je ale patrné, že prodejci tento špičkový smartphone pouze doprodávají. Dle očekávání by se totiž měl během léta ukázat nástupce.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5GVideo: Novinky

 
Článek

Společnost Samsung sice příchod nástupce zatím oficiálně nepotvrdila, ale na sítích se již množí informace o jeho příchodu. Stát by se tak mělo stejně jako vloni ve druhé polovině letních prázdnin.

Na to se evidentně již nyní připravují jednotliví prodejci, kteří již nerozšiřují skladové zásoby a místo toho se snaží ještě se slevou zbavit toho, co mají na prodejnách. Některá provedení, která se od sebe liší barvou a kapacitou úložného prostoru, jsou tak již vyprodaná.

Pokles ceny byl patrný již v minulém měsíci. Mobilní telefon Z Fold3 5G bylo možné krátce po premiéře v České republice zakoupit za 46 999 Kč (12/256 GB), respektive za 48 999 Kč (12/512 GB). V květnu se ale dala ve vybraných obchodech menší kapacita úložného prostoru pořídit za 37 990 Kč. Větší verze případné zájemce vyšla na 39 990 Kč. V červnu ceny ještě klesly na 34 990 Kč, respektive na 36 990 Kč u 512GB varianty.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G.

Galaxy Z Fold3 cílí na náročné

Tím se dostáváme i k jednomu důvodu, proč Galaxy Z Fold3 cílí na úplně jinou skupinu uživatelů. Je sice také levnější než předchůdce, ale citelně dražší než Z Flip3. Větší z novinek je v České republice možné zakoupit za 46 999 Kč (12/256 GB), respektive za 48 999 Kč (12/512 GB). Předchůdce přitom začínal s cenou základního modelu v době uvedení na trh na částce 54 999 Kč.

Už po prvních pár týdnech po zahájení prodeje nicméně bylo jasné, že také Z Fold3 si své zákazníky najde. Zájem o některé barevné varianty byl totiž tak obrovský, že jsou v současnosti vyprodané. To nicméně platí také o některých verzích modelu Z Flip3.

Nejlevnější mobilní skládačka má ještě atraktivnější cenovku. Čeká se nástupce

Mobil

Galaxy Z Fold3 vypadá ve složeném stavu téměř jako obyčejný smartphone, má však užší obrazovku a baculatější tělo. Je to dáno tím, že se může snadno rozložit, díky čemuž zpřístupníte větší dotykový panel uvnitř. V podstatě tak máte hybrida mezi klasickým mobilem a počítačovým tabletem.

Větší obrazovku je možné v praxi velmi dobře využít k vyšší produktivitě, kdy velký 7,6palcový displej využijete k zobrazení více aplikací najednou. Perfektně také na této obrazovce vypadají hry, a to nejen díky 120Hz obnovovací frekvenci. V praxi totiž vidíte daleko větší herní plochu, než jinak bývá u smartphonů s tradiční konstrukcí běžné.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G.

Potěší i hráče

Výkonu má navíc testovaný kousek více než dost, takže můžete počítat s maximálními detaily i v populárních titulech, jako jsou PUBG či Fortnite. Srdcem telefonu je totiž Snapdragon 888, což je jeden z nejvýkonnějších procesorů současnosti.

Novinkou je u modelu Galaxy Z Fold3 podpora dotykového pera S Pen. Velkou obrazovku je tedy možné využít nejen k pohodlnějšímu psaní, ale také ke kreslení.

Skládací konstrukci je podobně jako u modelu Z Flip3 možné používat při různých náklonech, kdy část telefonu slouží jako podstavec.

Pro úplnost dodejme, že vnější displej nabízí úhlopříčku 6,2 palce, je tedy skutečně zhruba stejně velký jako u běžných smartphonů. Pro běžnou práci je tak více než dostatečný.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla cenově dostupných mobilů

Výrobci zpravidla dávají na odiv své vlajkové modely. Je to logické, obsahují ty nejvýkonnější součástky, nejlepší fotoaparáty a zpravidla i pokrokové...

Výběr článků

Načítám