Hlavní obsah

Odolná skla čtečkám otisků prstů v displeji už nepřekáží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více výrobců smartphonů sází na čtečky otisků prstů umístěných přímo v displeji. Problém ale nastává ve chvíli, kdy chcete dotykovou plochu navíc chránit tvrzeným sklem, protože celá řada čteček v mobilech pak přestane fungovat, platí to především pro ty ultrazvukové. Výrobci ochranných skel si ale i s tímto problémem poradili.

Představení chytrých telefonů Galaxy S22, S22+ a S22 UltraVideo: Novinky

 
Článek

Odolná skla pro mobily se čtečkou otisků v displeji se objevovala na trhu již dříve. Výrobci ale u nich buď upozorňovali na nefunkčnost čtečky, nebo byl v místě pro přiložení prstu vyříznut silikonový otvor, což nevypadalo příliš hezky.

Řada uživatelů proto upřednostňovala ochranné fólie, které sice nejsou tak odolné jako sklo, ale působily po přilepení na displej čistším dojmem.

Foto: archív výrobce

Odolná skla od PanzerGlassu nijak neomezují funkčnost ultrazvukových čteček otisků prstů.

Společnost PanzerGlass ale nyní přinesla na trh skla s celoplošným lepením, která žádný silikonový puntík již nemají, ale přesto si zachovávají 100% funkčnost čtečky otisků prstů. Jako první jsou určena pro modely Galaxy S22 a S22+ od Samsungu. Lze nicméně předpokládat, že postupem času nabídne výrobce tuto technologii také pro další smartphony, a to pochopitelně i jiných značek, než je Samsung.

Nová tvrzená skla pro řadu Samsung Galaxy S22 se chlubí technologií Micro Fracture+, která zvyšuje o 33 % jejich odolnost na hranách a o více než 33 % celkovou odolnost ve srovnání s modely pro loňské vlajkové lodi Samsungu.

Lidé vzali obchody útokem. Zájem o vlajkové lodě Samsungu je dvakrát vyšší než loni

Mobil

Odolné pouzdro s armádní certifikací

Vedle nových skel ukázal PanzerGlass také nové kryty pro řadu S22, například tenký model Biodegradable, který je vyroben z plastu na biologické bázi a je 100% kompostovatelný. Samozřejmostí je u tohoto krytu bezdrátové nabíjení.

Novinkou je také obal PanzerGlass HardCase, který se chlubí dvojnásobnou certifikací Military Standard. V praxi by tak měl telefon chránit i při pádech z větších výšek. Obal je tvořen z pevných průhledných zad a měkkého TPU rámečku. Jeho povrch je navíc potažen speciální antibakteriální úpravou, která zničí veškeré bakterie během 24 hodin od kontaktu.

Odolná skla PanzerGlass pro řadu Galaxy S22 se nabízejí v Česku za 899 Kč. Odolný obal HardCase vyjde případné zájemce na 699 Kč, za stejnou sumu je možné sehnat i tenký obal Biodegradable.

Foto: archív výrobce

Nové kryty pro řadu Galaxy S22

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung jde s novými mobily proti Applu

V minulém týdnu si odbyly premiéru hned tři nové smartphony od společnosti Samsung – modely Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra. Právě poslední zmiňovaný je ze všech...

Výběr článků

Načítám