Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na světě zůstává stále nepokořen

Novinky, lez

Žebříčku těch nejvýkonnějších mobilů na světě kraluje od loňského roku smartphone ROG Phone II od společnosti Asus, který cílí se svým přetaktovaným procesorem především na hráče. Vyplývá to z nejnovějších výsledků benchmarkové utility AnTuTu za měsíc leden.

Herní smartphone Asus ROG Phone IIVideo: archív výrobce

 
Článek

AnTuTu je využíváno v různých koutech světa v měření výkonu telefonů a tabletů. Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů.

Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě.

V průběhu zimy si přitom ROG Phone II, který se chlubí přetaktovaným procesorem už z výroby, výrazně polepšil. Ještě v loni v listopadu měl v AnTuTu průměrné skóre 496 226 bodů, aktuálně je to však již 507 051 bodů. Je to dáno především tím, že v aplikaci přibylo značné množství nových testů tohoto modelu.

Nový iPhone dostane herní displej, letos to ale nebude

Mobil

Druhé místo pak patří v aktualizovaném žebříčku smartphonu OnePlus 7T Pro (493 154 bodů) a třetí modelu Realme X2 Pro. Ten získal průměrné skóre 483 651 bodů. Sluší se nicméně podotknout, že s žebříčkem patrně zamíchají v tomto měsíci nové smartphony, které staví na vylepšeném čipsetu Snapdragon 865.

ROG Phone II totiž staví na starším procesoru Snapdragon 855+, který se pyšnil titulem nejrychlejší na světě v druhé půlce loňského roku. Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra Kryo 485 taktovaného na 2,96 GHz, tří podpůrných jader Cortex A76 s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader Cortex-A55 taktovaných na 1,8 GHz.

Do vínku dostal dále přístroj 12 GB operační paměti a 1024GB úložný prostor. V prodeji je nicméně také ještě odlehčená varianta s 8 GB operační paměti a 128GB úložištěm. Vysoký výkon je podpořen i akumulátorem s kapacitou 6000 mAh. Díky tomu by se uživatelé měli obejít bez zásuvky, a to při běžném použití bez problémů po dobu dvou až tří dnů. Samozřejmě při nonstop hraní výdrž citelně klesne.

Foto: archív výrobce

ROG Phone II

Velký displej, tři fotoaparáty

ROG Phone II nabídne 6,6palcový OLED displej s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz. Díky tomu by měl být obraz krásně plynulý i při hraní akčních her. Samozřejmostí je rychlá odezva 1 ms či podpora standardu HDR10, který by měl zajistit dobré barevné podání kontrastně náročných scén.

Novinka od společnosti Asus nabízí hned tři fotoaparáty. Vepředu se pyšní 24MPx selfie kamerou, vzadu je pak duální optika. Konkrétně se jedná o hlavní 48MPx senzor, který je doplněn o 13MPx širokoúhlou kameru.

Ceny modelu ROG Phone II startují v tuzemských obchodech těsně pod hranicí 24 000 korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám