Hlavní obsah

Jak bude vypadat iPhone Mini? Z Applu unikly tajné informace

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Apple pracuje na nové verzi iPhonu, která bude poprvé menší, než předchozí tři generace. Tvrdí to alespoň server iLounge.com, který zároveň zveřejnil fotografii čelního krytu nového komunikátoru hned vedle verze 3GS. Snímek i informace o nové verzi prý server získal přímo od důvěrných zdrojů mezi taiwanskými výrobci, kteří se mají na jeho výrobě podílet.

Foto: Archiv, Novinky

Apple iPhone

Článek

Až doposud měly všechny iPhony dotykový displej o velikosti 3,2 palců, díky kterému si jej většina lidí tolik oblíbila. Díky prostornému displeji totiž byla práce na přístroji velice pohodlná a přesná.

Velká úhlopříčka ale pochopitelně znamenala také větší rozměry přístroje. A to je jeden z důvodů, proč si iPhone dodnes nekoupila velká část uživatelů. A především pro tuto skupinu lidí by měl být určen iPhone Mini, který bude mít menší displej s úhlopříčkou 2,8 palců.

iPhone Mini bude stejně výkonný jako 3GS

Co se technických parametrů, funkcí i vlastností týče, menší komunikátor by se neměl takřka lišit od iPhonu 3GS, který byl představen na začátku června. Nově by však měl obsahovat unikátní kombinovaný modem pro příjem rychlého internetu, jež bude schopen pracovat v sítích UTMS i CDMA.

Díky menším rozměrům by měl být iPhone mini také lehčí, než jeho předchůdci. Společnost Apple přípravu nového přístroje nepotvrdila, ani nevyvrátila. Podle spekulací by se však měl přístroj začít prodávat již příští rok u operátora Verizon Wireless.

Napodobenina Mini iPhone v Česku
Zakoupit komunikátor Mini iPhone je možné již nyní mimo jiné i v České republice. Tento telefon, který se prodává na tuzemských aukčních serverech a on-line bazarech, však nepochází z produkce společnosti Apple, ale od blíže nespecifikovaného čínského výrobce. Přístroj nabízí 2,6palcový dotykový displej, slot na paměťové karty MicroSD, možnost vložit do telefonu dvě SIM karty naráz, integrovaný digitální fotoaparát s rozlišením 2 Mpx, nebo například vestavěné FM rádio. Pořídit jej je možné okolo 2300 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám