Hlavní obsah

Samsung Galaxy S5 zlevnil na historické minimum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už týden se v Česku prodává nový smartphone Galaxy S6 – vlajková loď společnosti Samsung. Díky tomu loňský top model s pořadovým číslem pět zlevnil na historické minimum, sehnat jej je možné za méně než deset tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Článek

V první půlce loňského roku se Samsung Galaxy S5 prodával ještě za 18 tisíc korun, před Vánocemi pak jeho cena klesla až k hranici 13 tisíc. Aktuálně jej je možné zakoupit podle Zboží.cz už od 9698 Kč, přičemž za méně než deset tisíc pětku nabízí hned několik tuzemských prodejců.

Poměr cena/výkon je tak jistě velmi zajímavý, přestože je model Galaxy S5 na trhu již rok, stále totiž patří výkonnostně mezi špičku, i když samozřejmě s novou šestkou se měřit nemůže. Základem je čtyřjádrový procesor, který pracuje při taktu 2,5 GHz. K dispozici jsou dále 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Dotykový displej u modelu Galaxy S5 má uhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p. Nechybí ani 16megapixelový fotoaparát, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K.

Velkou předností novinky je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Co proti tomu umí a neumí novější Samsung Galaxy S6, můžete dohledat v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám