Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na světě se bude prodávat také ve vylepšené verzi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Galaxy S6 se ještě nezačal oficiálně ani prodávat, přesto už v Samsungu mají plné ruce práce s jeho vylepšenou verzí. Ta by měla kromě špičkového výkonu nabídnout také extrémně odolnou konstrukci. Upozornil na to server GSM Arena.

Foto: archív výrobce

Takto vypadá loňská verze odolného modelu Samsung Galaxy S5 Active.

Článek

Novinka se bude jmenovat Galaxy S6 Active, název tedy bude stejný jako u předchozích generací s pořadovými čísly čtyři i pět. Hlavní rozdíl proti standardní šestce by měl být v konstrukci smartphonu.

Celý obvod chytrého telefonu tak budou lemovat masivní gumové bočnice. Díky tomu by měl přístroj bez jakékoliv újmy přečkat i pády z vyšší výšky. Novinka by navíc měla splňovat certifikaci IP 67, která zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Certifikaci IP 67 loni nabízel Samsung u modelu Galaxy S5 už v základu, standardní šestka ale o tuto výhodu přišla. Model Active by to však měl napravit.

Větší displej, stejný výkon

Novinka by měla navíc nabídnout také větší displej. Úhlopříčka bude činit 5,5 palce, zatímco Galaxy S6 disponuje 5,1palcovou dotykovou plochou. Rozlišení však zůstane nezměněno – 2560 x 1440 pixelů.

V ostatních parametrech však bude verze Galaxy S6 Active stejná jako základní model. Disponovat tak bude prvním 64bitovým procesorem vyrobeným 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4. Tyto součástky představují aktuálně to nejvýkonnější z mobilního světa.

Kdy přesně se Galaxy S6 Active dostane do prodeje a za jakou cenu, však zatím není jasné. Základní šestka se začne prodávat v tuzemských obchodech 17. dubna, přičemž ceny budou startovat na 19 799 Kč. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám