Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na světě se začne prodávat v polovině dubna

Novinky, mif

Chytrý telefon Samsung Galaxy S6, stejně jako jeho zakřivená verze S6 edge se v České republice začne prodávat 17. dubna. Obě novinky, jež byly představeny zkraje měsíce na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress (MWC), představují aktuálně to nejvýkonnější z mobilního světa.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 (po stranách) a Galaxy S6 edge (uprostřed)

Článek

„Čeští zákazníci se 17. dubna 2015 zařadí mezi majitele nejvyspělejšího mobilního zařízení na trhu. Kromě propracovaného designu a funkcí chystáme speciálně pro naše české a slovenské zákazníky dárek v podobě prémiových aplikací,“ řekl Roman Šebek, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Ceny byly prozrazeny tuzemskými prodejci už minulý týden. Lišit se budou podle kapacity úložného prostoru i podle tvaru displeje – rovný je logicky levnější než zahnutý. Standardní model Galaxy S6 s kapacitou 128 GB vyjde podle Zboží.cz na 25 399 Kč, za zahnutou verzi edge se stejně velkou pamětí pak zájemci zaplatí 29 299 korun. [celá zpráva]

Oficiální ceny nových smartphonů od Samsungu
Galaxy S6Galaxy S6 edge
32 GB19 799 Kč23 799 Kč
64 GB22 599 Kč26 599 Kč
128 GB25 399 Kč29 299 Kč

Obě novinky jsou tak po změně cenové politiky společnosti Apple levnější než poslední generace iPhonů od Applu s pořadovým číslem šest. IPhone 6 se 128GB pamětí vyjde aktuálně na 27 590 Kč, za stejně velké úložiště u větší verze 6 Plus pak zájemci zaplatí 30 790 Kč. [celá zpráva]

Vysoký výkon, extrémně jemný displej

Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – jde tedy o první chytrý telefon, který má obrazovku umístěnou hned na třech stranách. K čemu je to dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

V obou modelech je osazen první 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4. Výkonnější hardware byste v současnosti hledali jen velmi těžko.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Tu měla už předchozí generace s pořadovým číslem pět. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám