Hlavní obsah

T-Mobile testuje mobilní internet s rychlostí až 300 Mbit/s

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská pobočka mobilního operátora T-Mobile testuje novou technologii, která v síti LTE umožní přenosy dat o rychlosti až 300 Mbit/s místo nynějších maximálně 200 Mbit/s. Komerční spuštění předpokládá operátor nejdříve v roce 2016, uvedla mluvčí firmy Martina Kemrová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vyšší rychlost umožňuje technologie MIMO 4x4, která kombinuje přenos dat prostřednictvím čtyř antén na straně vysílače i mobilního zařízení. Mobilní telefony dosud využívaly jen dvě antény.

„Zatím jsme na začátku testovacího provozu, takže je předčasné mluvit o nějakém datu. Z technického pohledu by komerční spuštění bylo možné v roce 2016," řekla mluvčí.

Český vývojový tým technologii testuje pro celou skupinu Deutsche Telekom. Letos například demonstroval přenos dat v síti LTE o rychlosti 600 Mbit/s. Šlo o využití pásem 1800 a 2600 MHz, nový pilot se týká pásem 800 a 1800 MHz, které T-Mobile získal v nedávné aukci od ČTÚ.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Rychlost LTE v síti T-Mobilu se za poslední rok zvýšila třikrát ze 75 Mbit/s až na 225 Mbit/s. Operátor síť staví společně s konkurenční O2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám