Hlavní obsah

Chytré telefony s operačním systémem Ubuntu míří na trh

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v příštím roce by se měly na trhu objevit první chytré telefony s operačním systémem Ubuntu, za kterým stojí společnost Canonical. Informoval o tom zakladatel firmy Mark Shuttleworth s tím, že konečně pro tuto mobilní platformu našli vhodného výrobce.

Foto: archív výrobce

Takto by mohly vypadat první telefony se systémem Ubuntu.

Článek

Žádné další informace k novým telefonům zástupci podniku neprozradili. Jisté tak není, pod jakou značkou se nakonec přístroje s Ubuntu objeví v prodeji ani za jakou cenu budou nabízeny.

BEZ KOMENTÁŘE: Ubuntu EdgeVideo: Canonical

Společnost Canonial původně chtěla vyrábět vlastní chytrý telefon Ubuntu Edge. Na rozjetí masové produkce ale zástupci podniku nesehnali dostatek financí. „Kampaň na výrobu vizionářského přístroje nakonec nevyšla. Dvacet tisíc lidí nám věřilo a dohromady nám dali přes 12 miliónů dolarů. Děkujeme všem,“ uvedl již dříve Shuttleworth.

Ubuntu Edge měl být vybaven tím nejvýkonnějším vícejádrovým procesorem na trhu a jako jediný 4GB operační pamětí a 128GB úložným prostorem. Počítalo se s 4,5palcovým displejem s rozlišením 720 x 1280 obrazových bodů, který by byl proti poškrábání chráněn safírovým sklem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám