Hlavní obsah

Apple tlumí výrobu iPhonu 5, spekuluje se o nečekaném nezájmu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple výrazně snížila tempo, jakým odkupuje od dodavatelů součástky pro výrobu iPhonu 5. Především dodávky LCD obrazovek mají v tomto čtvrtletí klesnout až o polovinu. Internetem se okamžitě začaly šířit spekulace, co má americký počítačový gigant za lubem.

Foto: Apple

iPhone 5

Článek

Společnost Apple se k informacím o snížení dodávek oficiálně nevyjádřila. Podle serveru portálu Huffington Post je důvodem daleko menší globální poptávka po iPhonu 5, než jakou americký počítačový gigant očekával. Objednaných 65 miliónů displejů je tak údajně příliš mnoho.

Informace o slabé poptávce ale nekoresponduje s dřívějšími vyjádřeními Applu. „Poptávka po iPhonu 5 je neuvěřitelná,“ prohlásil loni šéf firmy Apple Tim Cook s tím, že za první víkend se podařilo prodat přes pět miliónů chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Foto: Apple

iPhone 5

Vysoká poptávka po iPhonu 5 panuje i v Česku, a to i přesto, že se začal prodávat už na přelomu září a října. Zásoby, které pravidelně chodí autorizovaným prodejcům i operátorům na sklad, jsou prakticky během pár hodin vyprodané.

Důvod snížení dodávek displejů by tak mohl souviset s chystaným příchodem iPhonu 6. Ten by měl být podle serveru The Next Web odhalen již v průběhu první poloviny letošního roku. Je možné, že novinka bude mít jinou velikost nebo rozlišení displeje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám