Hlavní obsah

Watch Dogs: Legion je hlavně pro fanoušky předchozího dílu

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelé tři týdny dělí hráče od příchodu nového dílu hackerské akce v otevřeném světě Watch Dogs s podtitulem Legion. Nový díl se odehrává tentokrát v Londýně a my jsme si jej s předstihem mohli zahrát. Zde jsou naše dojmy.

Upoutávka na hru Watch Dogs: LegionVideo: Ubisoft

 
Článek

Londýn, blízká budoucnost. Městem zmítá orwellovská totalita, kdy se moci chopila společnost Albion, jež dostala za úkol zamezit teroristickým útokům hackerů. Albion ale začal obyvatele města vyloženě šikanovat. Do ulic nasadil sledovací drony, na každý roh postavil vojáky a lidem došla trpělivost.

Hackerské hnutí DedSec se muselo probudit, aby nejenom vyřešilo, kdo skutečně stojí za teroristickými útoky, ale aby město osvobodilo od tyranizující společnosti. Čtyřhodinová herní seance nám dala možnost osvobodit část města a ukázat lidem sílu DedSecu.

Watch Dogs: Legion jsou městskou akcí, a tak je Londýn tradičně rozdělen do několika částí. V nich hráč postupně plní jednotlivé mise, osvobozuje tyto části a následně rozšiřuje vliv hackerského hnutí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Watch Dogs: Legion

Pochvalu si určitě zaslouží různorodé řešení jednotlivých úkolů. Například takové osvobození neprávem zajatého civilisty z policejní stanice šlo řešit rovnou několika způsoby. Do policejní stanice se mohl hráč prostřílet omračujícími střelami, ale to by bylo příliš přímočaré. My jsme si vybrali opatrný postup pomocí na dálku ovládaného pavouka.

Stačilo obejít několik strážných, které jsme rozhodili aktivováním vyzvánění jejich telefonů, proskákat větracími šachtami a následně nabourat bezpečností systém stanice a odemknout dveře zadrženého. Další mise s infiltrováním panství šla vyřešit pomocí policejního dronu, který nikdo nepodezříval z nekalých aktivit.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Watch Dogs: Legion

Z vedlejších aktivit jsme si vyzkoušeli klub rváčů, kde jako vítězi jednotlivých turnajů jsme dostali možnost naverbovat finalisty soubojů. Zbytek aktivit byl naprosto tradiční a bohužel už trochu zkostnatělý. Dostaň se do objektu, nahraj soubory z počítače a uteč.

Největším lákadlem nového dílu je možnost naverbovat do hnutí DedSec naprosto kohokoliv. Obyvatelé Londýna jsou naštvaní, a tak všichni chtějí přiložit ruku k dílu a osvobodit město ze spáru zoufalství. Hackerem se tudíž může stát klidně popelář, tajný špion, stará babička, pouliční floutek či normální kuchař.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Watch Dogs: Legion

Každá z postav, kterou lze naverbovat, má do vínku dané schopnosti a předměty. Právě na tyto atributy budou hráči nejvíce hledět při najímání nového člena týmu hackerů. Než se ale řadový občan přidá do hackerského hnutí, je nutné mu poskytnout nějakou službičku. Někdo chce vymazat trestní rejstřík, jiný jen zavařit svému šéfovi, který ho neprávem vyhodil.

Tady ale musíme upozornit, že stylizací nebude hra úplně pro všechny. Scénáristé totiž občas s výstřednostmi moc tlačí na pilu, a tak drsné hlášky babičky, slangová mluva obyčejného občana nebo za vlasy přitažené obleky některých postav působí moc okatě a spíše trapně.

Celkově je hra opět hodně divoká a dosti barevná, stejně jako předchozí druhý díl. Zbožná přání fanoušků o návrat trochu vážnějšího tónu prvního dílu tak vyslyšena nebyla.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Watch Dogs: Legion

Poslední roky se zdá, že se Ubisoftu úplně nedaří uhodit hřebíček na hlavičku. Daří se jim hlavně na poli kompetitivních akcí s hrou Rainbow Six: Siege a jako na houpačce to je se sérií Assassins Creed. Je však možné, že v plné verzi hry Watch Dogs: Legion svůj potenciál naplní. První dojmy ze hry ale zatím působí tak, že hráči dostanou solidní akci v otevřeném světě.

Watch Dogs: Legion vychází 29. října pro osobní počítače a herní konzole Xbox One a Playstation 4. Následně také dorazí verze pro další generaci konzolí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám