Hlavní obsah

Netradiční domácí mazlíček nadělá v počítači pěknou neplechu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na motivy hry Untitled Goose Game vytvořil programátor Sam Chiet netradičního domácího mazlíčka, který má jediný úkol – otravovat vás, jak jen to půjde. Virtuální husa totiž dovede v počítači udělat pěknou neplechu.

Ukázka z aplikace Desktop GooseVideo: archív tvůrce

 
Článek

Titul Untitled Goose Game je bez nadsázky šílený, právě proto se ale patrně těší takové popularitě. Hráči se v něm převtělí do role husy, která terorizuje celou vesnici. Obyvatele přitom mohou trápit nejrůznějšími způsoby, například jim krást různé věci nebo jim ničit majetek.

Hráči mají přitom přesný seznam svých cílů, které musí „zneškodnit“, aby se dostali na další úroveň. Tedy jinými slovy tvůrci samotné hráče nabádají, aby ubližovali ostatním – přesně to je totiž smysl hry.

Trailer ke hře Untitled Goose GameVideo: archív tvůrců

Chiet se ale na celou problematiku zkusil podívat z úplně jiného úhlu, v podstatě smysl hry otočil. V jeho aplikaci Desktop Goose, kterou je možné na internetu stahovat zadarmo, tedy husa netrápí vesničany, ale přímo majitele počítače.

Proč by si někdo takovou aplikaci instaloval? Podle ohlasů fanoušků na různých herních fórech je to totiž stejná zábava, jako když hrajete titul Untitled Goose Game. „Buď ji budete milovat, nebo naopak nenávidět. Váš počítač už ale nikdy nebude stejný jako předtím,“ představuje vlastní výtvor Chiet.

A má skutečně pravdu, v některých chvílích totiž budou mít i ti největší kliďasové co dělat, aby svůj počítač vzteky nerozmlátili. „Je to husa, která vám zničí počítač,“ popisuje dále tvůrce chování nezvyklého domácího mazlíčka.

Po konzolích se Atari vrhne na herní hotely

Hry a herní systémy

Zabydlí se v počítači

Nezbedná husa se lidem zabydlí přímo v počítači a zobrazí se vždycky jen ve chvíli, kdy sama bude chtít. „Nepočítejte ale s tím, že by vám udělala něco prospěšného a užitečného. Místo toho se bude s vámi přetahovat o kurzor myši a zároveň bude zanechávat blátivé stopy přímo na ploše Windows,“ prohlásil Chiet.

„Stejně tak bude na obrazovce psát komické zprávy a poznámky, které nepůjdou z plochy jen tak smazat. A aby toho nebylo málo, bude přehazovat ikony, rozptylovat vás různými zvuky a v neposlední řadě vám také zobrazovat nejrůznější memy – pochopitelně s husí tématikou,“ pokračoval tvůrce.

Hráči si tak mohou bez nadsázky na vlastní kůži vyzkoušet, jak se cítí vesničani v titulu Untitled Goose Game. Domácího mazlíčka Desktop Goose je možné stahovat pro Windows i macOS zdarma zde.

Foto: archív tvůrců

Hlavní hrdinka z titulu Untitled Goose Game

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám