Hlavní obsah

Koronavirová krize hraje Nintendu do karet, herní gigant navýšil zisk o třetinu

Tokio

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo v uplynulém finančním roce zvýšil čistý zisk o třetinu na 258,6 miliardy jenů (61 miliard Kč). Firma ve své výsledkové zprávě uvedla, že poptávku po jejích produktech v posledních měsících podpořila koronavirová krize, kvůli které lidé tráví více času doma.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Provozní zisk Nintenda ve finančním roce, který skončil 31. března, vzrostl o 41 procent na 352,4 miliardy jenů. V samotném čtvrtém finančním čtvrtletí se podle výpočtu agentury Reuters zvýšil dokonce o 200 procent na 89,4 miliardy jenů.

Čistý zisk Siemensu klesl kvůli pandemii o téměř dvě třetiny

Internet a PC

Firma v období od ledna do března prodala asi 3,3 milionu herních konzolí Switch, což je o třetinu více než před rokem. V celém finančním roce prodej dosáhl 21 milionů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 19,5 milionu.

Velký úspěch slavila firma s novou hrou Animal Crossing: New Horizons, kterou uvedla na trh letos 20. března. Za prvních šest týdnů prodala 13,4 milionu kopií, což je u konzoly Switch nový rekord, poznamenala agentura DPA.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám