Hlavní obsah

HRA: A.N.T.Z - logika s Becherovkou

Novinky, Ondřej Pohl

Mám tu čest představit vám hru, která každého příznoivce logických záležitostí doslova chytne za srdce. Jmenuje se se A.N.T.Z a je skutečně zaslouženým vítězem mezi logickými hrami loňské Becherovka Game.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 29.9.2017 110 let Divadla Antonína Dvořáka ve 110 minutách. Pořadem provázel Tomáš Jirman.

Článek

U logických her to zrovna nebývá obvyklé, ale tato má příběh - zemi mravenců napadl hrozný mravenečník, který devastuje mraveniště jedno po druhém, a proto byla sestavena speciální jednotka mravenců s úkolem podstrčit nepříteli Becherovku, což by ho mělo nadobro ochromit.

Každý ze čtyř mravenců v jednotce má jiné schopnosti a dovednosti - některý umí kapky tahat, jiný je umí tlačit, třetí naopak může sníst listy, které stojí přenášení kapek v cestě atd. Taky kapky, okolo kterých se vše otáčí mají rozlišné vlastnosti - voda akorát zabírá místo, Becherovku je pro úspěšné splnění mise dopravit na určená místa, okeny se zase nesmí nic dotknout, protože by se to pak samo v okenu změnilo.

Někteří z vás už jistě začínají tušit, jak asi hra vypadá - je to záležitost velice podobná Fish Fillets, kde měly dvě ryby taktéž odlišné vlastnosti, co mohli dělat s předměty, které jim bránily dojít cíle. Zde však máme mravence až čtyři, což je zvláště ve vyšších úrovní pořádně tuhý logický oříšek, který uspokojí i ty nejnáročnější milovníky logických her.

Všechno okolo, myslím tím zpracování, grafiku, hudbu i počet úrovní (je jich kolem třicítky) je standardně na vysoké úrovni a nenajde se nic, čemu by se dala vytknout nějaká závažnější chyba.

DOWNLOAD, homepage, 5.6 MB, 9/10

Reklama

Související články

Chrimas Bound - vánoční logika

I ve druhý svátek vánoční je zde hra zdarma s vánoční tématikou. Po střílečce a plošinovce uděláme radost i příznivcům logických her. Chrismas Bound je klonem...

HRA: Becherov - zasloužený vítěz ročníku 2004

Protože k tomu dnešní výjimečné datum přímo vybízí, řekneme si pár slov o vítězi Becherovka Game už dnes. Je jím hra Becherov, která už na první pohled nezapře...

Výběr článků

Načítám