Hlavní obsah

Popularita hry Pokémon Go pomalu klesá

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není pochyb o tom, že hra Pokémon Go je fenoménem letošního léta. Podle analytické společnosti Survey Monkey totiž na americkém trhu již tento titul dosáhl svého vrcholu a v posledních dnech jeho popularita pozvolna klesá. Upozornil na to server Mashable.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Největší popularitě se hra těšila v polovině července, kdy ji v USA aktivně hrálo na 26 miliónů uživatelů. V posledních deseti dnech však počet aktivních lovců japonských příšerek začal klesat, a to přinejmenším o dva milióny hráčů.

Analytici se také obávají toho, jak raketový start aplikace měla. Přes 20 miliónů lidí si ji totiž nainstalovalo za pouhých sedm dní od uvolnění finální verze. Většina podobně úspěšných aplikací si přitom svou popularitu budovala daleko delší dobu.

„Většina úspěšných mobilních programů, včetně například velmi populárního hitu Candy Crush Saga, měla daleko pomalejší start. Tvůrci museli usilovat o přízeň hráčů několik měsíců,“ podotkli analytici ze Survey Monkey.

Raketový start podle nich může indikovat to, že si spousta lidí Pokémon Go nainstalovala jen kvůli tomu, že si pamatují populární seriál ze svého dětství. Hra je ale neuchvátila natolik, aby se jí věnovali delší dobu.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Zlatý důl

Analýza společnosti Survey Monkey platí skutečně pouze pro americký trh. Ten je nicméně pro Pokémon Go klíčový, více než polovina lovců pochází právě z USA. Celosvětově hraje tento titul na 40 miliónů lidí.

Mimochodem jen na americkém trhu inkasují tvůrci za každého hráče v průměru 0,25 dolaru denně. I když se to nemusí zdát jako závratná suma, žádný jiný herní titul v současnosti nevydělává v denních číslech více.

Podle dřívějších informací by herní studio Niantic mělo každý den inkasovat od hráčů v USA přinejmenším 6,5 miliónu dolarů, tedy v přepočtu víc než 159 miliónů korun.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo. To už čelí kvůli novému titulu prvním problémům. Jak se totiž ukázalo, tvůrci měli díky hře přístup k osobním datům a nastavením uživatelských účtů na Googlu. [celá zpráva]

Stále populárnější hra už podle BBC řadu lidí vystavila nebezpečným situacím. Někteří lidé si totiž způsobili zranění, když v mnohdy nepřehledném terénu nevěnovali pozornost svým krokům a sledovali displej mobilu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám