Hlavní obsah

Místo pokémona našla dívka při hře mrtvolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheyenne

Mladá Američanka ze státu Wyoming narazila při hraní oblíbené hry pro smartphony na překvapivý nález. Na místě, kde na ni měla čekat virtuální postava ze hry Pokémon Go, objevila lidské ostatky. Podle policie zřejmě nešlo o oběť násilí.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Stále populárnější hra už podle BBC řadu lidí vystavila nebezpečným situacím.

Devatenáctiletá Shayla Wigginsová se s mobilem před očima dostala až k řece Big Wind, kde byla v mapě ukryta virtuální skrýš jedné z postav, kterou hráči hledají se zapojením satelitní navigace.

Policisté přijeli po jejím zavolání na místo a zjistili, že smrt muže, kterého našla, zřejmě nezavinil nikdo cizí úmyslně.

Kolem hry, kterou provozují tisíce nadšenců pohybujících se městy i krajinou s mobilem neustále před očima, podle BBC panují diskuse. Někteří lidé si totiž způsobili zranění, když v mnohdy nepřehledném terénu nevěnovali pozornost svým krokům a sledovali displej mobilu.

Na sociálních sítích se navíc objevují obrázky lidí na nebezpečných místech jako rušné křižovatky, kde občas lidé postavičky ze hry loví.

Reklama

Výběr článků

Načítám