Hlavní obsah

Hra Pokémon Go představuje bezpečnostní riziko. Tvůrci se mohou zmocnit cizích účtů

Novinky, mif

Nebývale populární hra Pokémon Go je ke stažení teprve pár dní a tvůrci již byli nuceni řešit první bezpečnostní incident. Ukázalo se totiž, že hráči nevědomky dávali kompletní přístup ke svým účtům na Googlu. Tvůrci tak teoreticky mohli číst e-maily nebo měnit nastavení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová hra Pokémon GoVideo: Reuters

 
Článek

Hra Pokémon Go vzbudila velký rozruch především mezi hráči. K dispozici je od konce minulého týdne a za pouhých pár dní si ji stáhly milióny lidí.

Ti mohou prostřednictvím svých mobilních zařízení hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a pak pomocí zabudované kamery v prostoru hledat, kde se malé roztomilé příšerky ukrývají.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka z aplikace Pokémon GO

Hra je ke stažení zadarmo. Jediné, co uživatelé potřebují, je herní účet. Prostřednictvím něj pak pokémony sbírají. Zaregistrovat se je buď možné na stránkách hry, nebo využít rychlejší způsob – přihlásit se pomocí svého e-mailu na Googlu.

Tato možnost přitom platí nejen pro uživatele Androidu, ale například také platformy iOS od Applu. Přihlašovat se pomocí e-mailu mohou také majitelé iPhonů.

Právě možnost přihlášení prostřednictvím účtu na Googlu ale nadzvedla bezpečnostní experty ze židle, jak upozornil server Neowin. Po přihlášení totiž uživatelé dávají tvůrcům k dispozici kompletní přístup ke svému účtu na Googlu. Ti pak teoreticky mohou číst všechny e-maily nebo například měnit různá nastavení.

Oprava zatím chybí

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo. Zástupci studia již potvrdili, že k osobním datům a nastavením skutečně mohou mít přístup. V žádném případě však prý nebyla žádná data zneužita.

Podle tvůrců jde o chybu, která bude opravena při nejbližší možné aktualizaci aplikace. Kdy se tak stane, však neprozradili.

V současnosti tak milióny fanoušků, kteří titul Pokémon Go hrají, dávají své důvěrné údaje všanc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám