Hlavní obsah

O virtuální helmu od Sony je obrovský zájem, i když se zatím neprodává

Novinky, ort

Nová virtuální helma PlayStation VR by se na pultech obchodů měla objevit až letos v říjnu, společnost Sony však již tento týden spustila předobjednávky. Případní zájemci si však museli opravdu hodně pospíšit, protože zájem byl skutečně obrovský. Vyprodáno bylo za pouhých deset minut.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Headset PlayStation VR se objevil v nabídce internetové nákupní galerie Amazon, nabídka byla zveřejněna z oficiálního účtu společnosti Sony. Případní zájemci si mohli pořídit set helmy, ovladačů a kamery za 499 dolarů, tedy zhruba 12 000 korun. To je o sto dolarů (2500 Kč) více, než za kolik se bude ve volném prodeji prodávat samotná helma.

I tak ale vzali fanoušci obchod útokem. Kolik z nich nakonec bylo při předobjednávkách úspěšných, však společnost Sony neprozradila. Zástupci japonského elektronického gigantu počet uskutečněných předobjednávek neprozradili.

Foto: repro Amazon

Nabídka headsetu PlayStation VR v internetové nákupní galerii Amazon.

Lidé, kteří předobjednávku nestihli, nicméně zoufat nemusí. Sony uvolní další předobjednávky už v noci ze čtvrtka na pátek našeho času. Set se bude prodávat za stejných podmínek, a to opět na serveru Amazon.

Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že vyzkoušet novinku si budou moci skutečně až na podzim. Předobjednávka jim pouze dává jistotu, že se budou moci nechat přenést do světa virtuální reality jako jedni z prvních.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Headset PlayStation VR si premiéru odbyl minulý týden. Už tehdy se předpovídalo, že o novinku bude velký zájem, protože je skoro o polovinu levnější, než se původně předpokládalo. [celá zpráva]

Ve futuristicky vyhlížejícím zařízení se ukrývá jeden 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 x 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

V době uvedení virtuální helmy od Sony na trh budou k dispozici desítky her. Ty se jednoduše nahrají do PlayStationu 4, se kterým bude headset komunikovat. Hráč pak tituly bude ovládat prostřednictvím klasického ovladače DualShock.

Reklama

Výběr článků

Načítám