Hlavní obsah

Nejlepší hráči Evropy a miliónové výhry. To byl letošní Road to Blizzcon v Praze

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šampionát Blizzcon, ve kterém soutěží nejlepší hráči z celého světa, pomalu klepe na dveře. O víkendu se v pražské O2 Areně pořádala akce Road to Blizzcon, jež je evropským mistrovstvím a zároveň kvalifikací na celosvětový šampionát. V Praze se tak utkali nejlepší hráči z celé Evropy a rozdělili si výhry za milióny korun.

Upoutávka na hru Heroes of the StormVideo: Blizzard

 
Článek

Přesnou polovinu arény zabíral titul Heroes of the Storm, který měl nejzajímavější finanční odměnu i pro účastníky, kteří nevyhrají. Celkově se v něm hrálo o odměny ve výši 176 000 dolarů, tedy více než 4,2 miliónu korun. Na druhé půlce arény se rozmístily tituly Hearthstone a World of Warcraft. Pro samotné finále jednotlivých titulů se však vždy vyčlenila polovina arény.

Foto: David Ryneš, Novinky

Herní tým Team Dignitas na svých pozicích při hraní Heroes of the Storm

Foto: David Ryneš, Novinky

Karetní titul Hearthstone měl příjemně komorní místo pro zápasy

Výhru v hodnotě 40 000 dolarů, tedy bezmála milión korun si odnesl evropský tým Natus Vincere ve finále titulu Heroes of the Storm. Ve slavném on-line titulu World of Warcraft se ve finále soupeřilo o 50 000 dolarů a vyhrál tým Solari Gaming Blue. Ten si tedy odnesl zhruba 1,2 miliónu korun. Zato v karetním titulu Hearthstone vyhrál první místo nizozemský hráč s přezdívkou ThijsNL a odnesl si 10 000 dolarů, tedy skoro čtvrt miliónu korun.

Foto: ESL Heroes/Blizzard

Hráči z týmu Natus Vincere

Foto: David Ryneš, Novinky

Brána ze které vystupovali hráči k soupeření v Heroes of the Storm měnila svou podobu podle mapy, na které se hráči utkali

Vítězové jednotlivých klání kromě finanční odměny získali možnost měřit se s těmi nejlepšími hráči celé planety. Velké finále, v němž se utkají hráči z Evropy, Tchaj-wanu, Koreje, Číny, Severní Ameriky a Kanady, se bude konat zkraje listopadu v kalifornském Anaheimu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Diváci mohli sledovat průběh zápasů i na obřích obrazovkách

Kromě sledování turnaje si mohli návštěvníci osahat také hodně očekávaný titul Overwatch, který kombinuje hratelnost populárního Team Fortress 2 s žánrem MOBA, načež nabídne hromadu hrdinů se speciálními schopnostmi, které určují jejich roli na bojišti. Chybět nesměl ani neméně očekávaný datadisk Legacy of the Void pro titul Starcraft 2. [celá zpráva]

Pokud bychom měli shrnout celou akci, tak se jedná určitě o signál do světa profesionálního hraní, že i u nás je tento typ akcí populární. Arénou prošlo přes deset tisíc návštěvníku a doufáme, že podobných akcí se bude v budoucnu vyskytovat mnohem více.

Reklama

Výběr článků

Načítám