Hlavní obsah

Vysoká cenovka není překážkou. Většina konfigurací MacBooku Pro je vyprodaná

V Česku i zahraničí se začal v úterý prodávat nový MacBook Pro, a to s 14 i 16palcovým displejem. Uživatelé navíc mohou vybírat z různých hardwarových konfigurací, drtivá většina jich je ale vyprodaná. Zájem byl o novinky velmi vysoký i přesto, že Apple nasadil výrazně vyšší cenovky než loni.

Představení MacBooku Pro od Applu (2021)Video: archív výrobce

 
Článek

Lidé totiž mohli nové MacBooky Pro kupovat už v minulém týdnu v rámci předobjednávky. Zájem byl tak obrovský, že drtivá většina skladových zásob se již rozebrala. Je sice možné, že někteří šťastlivci ještě narazí v pár obchodech na jeden či dva kusy skladem, ale nabídka rozhodně není široká.

Samotný Apple na svých webových stránkách uvádí, že současné objednávky bude schopen vyřídit podle zvoleného modelu buď na konci listopadu nebo začátkem prosince. Teoreticky by tedy případní zájemci ještě měli Vánoce stihnout, ale platí jednoduché pravidlo – kdo dřív přijde, ten má dříve MacBook.

Nové MacBooky Pro cílí na náročné uživatele

Hardware
Foto: archív tvůrců

Nový MacBook Pro (2021)

MacBook Pro 14 vyjde případné zájemce na 58 990 Kč, za větší MacBook Pro 16 zaplatí 72 990 Kč. Přitom loni si Apple za nový MacBook Pro 13 naúčtoval pouze 38 990 Kč, ceny tedy letos poskočily výrazně směrem vzhůru.

Oba modely mají takovéto cenovky přitom pouze v případě základních konfigurací. Pokud se rozhodnete pro výkonnější čip, více operační paměti či větší úložiště, cena vzroste klidně i o několik desítek tisíc korun.

Za nejvyšší konfiguraci si americký počítačový gigant naúčtuje 180 990 Kč. Částka to není rozhodně lidová, na druhou stranu případní zájemci za tuto částku získají to nejlepší, co je z přenosných počítačů s logem nakousnutého jablka možné zakoupit. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Nový MacBook Pro (2021)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám