Hlavní obsah

Loňský iPod si stále drží svoji cenovku, nový model v nedohlednu

Novinky, Ondřej Husák

Kvůli rostoucí popularitě chytrých telefonů by řada lidí patrně hádala, že jednoúčelová zařízení – jako jsou například kapesní multimediální přehrávače – se budou vyprodávat za zlomek ceny. Opak je ale pravdou. Loni představený iPod od Applu si stále drží svoji původní cenovku, letos se navíc nástupce neukázal a nikdo neví, kdy by se to mohlo změnit.

Foto: archív výrobce

Nový iPod touch

Článek

Nový iPod Touch, jak Apple poslední vydanou generaci nazývá, je k mání od loňského května za cenu od 5990 Kč, ta platí v případě základní 32GB varianty. Za nejlepší model s 256GB úložištěm případní zájemci zaplatí 11 990 Kč, prostřední 128GB varianta pak vyjde na 8990 Kč.

Vzhledem k tomu, že především nejdražší varianta cenově odpovídá starším generacím iPhonů, je překvapivé, že Apple cenu nesnížil.

Po nejlepším iPhonu se jen zaprášilo, je beznadějně vyprodaný

Mobil

Loni byl iPod Touch představen po pěti letech, kdy už řada fanoušků Applu předpokládala, že jsou multimediální přehrávače mrtvé. Tou hlavní změnou je proti předchozí generaci integrace rychlejšího procesoru Apple A10, který nahradil starší model A8.

Sluší se nicméně podotknout, že americký počítačový gigant v dnešní době nabízí například v iPhonech daleko rychlejší čipy. Čip Apple A10 proti předchůdci nabízí vyšší výkon a hlavně je s ním možné použít i další softwarové „vychytávky“, které Apple nabízí například pro iPhony. Řeč je o skupinových hovorech na FaceTimu, podpora rozšířené reality či nové herní platformy Apple Arcade.

Foto: archív výrobce

Nový iPod touch.

Vzhled je ovšem stejný jako u starších jablečných telefonů, a to je velká škoda. IPhony se totiž již několik let chlubí krásnými bezrámečkovými displeji, zatímco iPod má starý čtyřpalcový displej s rozlišením 1136 x 640 obrazových bodů a velkými rámečky po stranách.

Právě zmiňované iPhony jasně dokazují, že Apple umí dělat i hezčí elektroniku. O tom, že s detaily si výrobce v případě nového iPodu Touch nelámal vůbec hlavu, svědčí také absence čtečky otisků prstů. Pod displejem je totiž obyčejné tlačítko stejně jako u starého iPhonu 6.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám