Hlavní obsah

Kvalitnější displej, vylepšený ovladač. Nintendo chystá nový Switch

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už během pár měsíců bychom se měli dočkat nové generace hybridní herní konzole Switch. Ta nabídne celou řadu vylepšení, přijít by přitom měla také s inovovaným ovladačem. S odvoláním na důvěrný zdroj přímo ze společnosti Nintendo to uvedl server Tweaktown.

Hybridní herní konzole Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Hned na úvod se sluší zmínit, že Nintendo oficiálně zatím nic neprozradilo. Zástupci japonského herního gigantu tedy nepotvrdili ani to, zda se skutečně v dohledné době nové konzole dočkáme. Podle Tweaktownu jsou nicméně práce již v plném proudu.

Ve srovnání s aktuálně nabízeným modelem by údajně měla být novinka vylepšena hned v několika ohledech. Nabídne například vyšší výkon, kvalitnější displej s jemnějším rozlišením a v neposlední řadě také zcela přepracovaný ovladač.

Koronavirová krize hraje Nintendu do karet, herní gigant navýšil zisk o třetinu

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Základní koncept celého herního systému by měl ale zůstat stejný jako u předchůdce, opět tedy půjde o hybridní herní platformu. Switch se na rozdíl od konkurence snaží hráče nalákat místo co největšího výkonu na jiný koncept hraní.

Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Nintendo Switch se v obchodech nabízí aktuálně za částky okolo devíti tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám