Hlavní obsah

Nefalšovaná herní konzole se ukrývá v těle mobilu

Novinky, abr

Na novou řadu chytrých telefonů z rodiny ROG Phone 3 láká společnost Asus. Novinky se díky čipsetu chlubí titulem nejvýkonnější na světě. Výrobce se přitom netají tím, že s novinkami cílí především na hráče – s volitelným příslušenstvím se totiž mobily mohou proměnit na stolní počítače i kapesní konzole.

Představení herního smartphonu Asus ROG Phone 3Video: archív výrobce

 
Článek

Novinky s pořadovým číslem tři v názvu se prodávají ve třech různých provedeních. Tak vysokého výkonu dosahují především proto, že jsou vybaveny jako první na trhu vylepšeným čipsetem Snapdragon 865+ od Qualcommu. Nic výkonnějšího v současnosti pro chytré telefony s Androidem neexistuje.

Nový čipset nabídne osm jader, která jsou rozdělena do tří skupin. Jedno, nejvýkonnější jádro pracuje na frekvenci 3,1 GHz, další tři na taktu 2,42 GHz a konečně čtyři úsporná na frekvenci 1,8 GHz. O grafickou stránku se stará čip Adreno 650+.

Je však nutné zdůraznit, že Snapdragon 865+ tepe pouze ve dvou vrcholných provedeních, která se nabízejí v konfiguraci 12 GB RAM/512 GB ROM, respektive 16 GB RAM/512 GB ROM. Základní verze s přídomkem Strix Edition staví na procesoru Snapdragon 865 bez znaménka plus v názvu. Bude tedy nepatrně pomalejší. A to i kvůli tomu, že je vybavena 8 GB operační paměti a 256GB úložištěm.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Velký a rychlý displej

V ostatních parametrech jsou však již všechny telefony trojkové generace shodné. Nabízí 6,59“ AMOLED displej s rozlišením 2340 x 1080 pixelů. Vyzdvihnout si u něj zaslouží především vysoká obnovovací frekvence 144 Hz a odezva 1 ms, díky čemuž by hraní mělo být plynulejší než na většině konkurenčních telefonů.

Každý telefon má navíc pečlivě kalibrovanou obrazovku, aby byla zajištěna přesnost barev Delta-E menší než jedna. Takovou přesnost zatím žádný jiný konkurent nenabízí. Čtečku otisků prstů integroval výrobce přímo do obrazovky.

Efekt na prvním místě, notebook od Asusu dostal tisícovku miniLED diod

Hardware

Akumulátor telefonu nabízí kapacitu 6000 mAh, což by bohatě mělo stačit pro několik hodin intenzivního hraní, případně pro dvoudenní výdrž při běžném použití. Vzadu jsou tři fotoaparáty s rozlišením 64 Mpx, 13 Mpx a 5 Mpx, vepředu se pak nachází 24megapixelový senzor. Potěší i přítomnost stereoreproduktorů s vestavěným zesilovačem.

Všechny tři novinky se v Česku již nabízejí. Nejvýkonnější provedení stojí 31 990 Kč, základní verze Strix Edition pak 22 990 Kč. Za prostřední variantu případní zájemci zaplatí 28 990 Kč.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Doplňková výbava se prodraží

Kromě výkonu je patrně tím nejzajímavějším u novinek možnost dokoupení široké škály příslušenství. To čítá například modulární herní podložku ROG Kunai 3, která přidává k ROG Phone 3 fyzické ovládací prvky obdobné systému herní konzole. U ní se bude cena pohybovat okolo 3600 Kč.

Mobile Desktop Dock, který dovoluje hráčům proměnit po připojení klávesnice, myši a monitoru mobil na stolní počítač, vyjde na 3900 Kč.

Nejdražším prvkem volitelné výbavy má být speciální pouzdro TwinView Dock 3, které ukrývá druhý 144Hz displej. Na jedné obrazovce je díky němu možné hrát, na druhé pak například ovládat streamovací software. Ten si výrobce cení na necelých sedm tisíc korun.

Doplňková výbava obsahuje navíc další položky – odolná pouzdra, speciální antibakteriální skleněné kryty obrazovky či ROG Clip pro připojení telefonu k vybraným ovladačům tradičních konzolí. Pokud by tedy lidé nakoupili všechny volitelné doplňky, zaplatili by jenom za ně bezmála 20 000 korun. A to je cena, na kterou vyjde už solidně vybavený telefon.

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Foto: archív výrobce

ROB Phone 3

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám