Hlavní obsah

Koronakrize výrobě čipů neublížila, SK Hynix ztrojnásobil zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Provozní zisk jihokorejské společnosti SK Hynix se ve druhém čtvrtletí ztrojnásobil a dosáhl 1,9 bilionu wonů (36 miliard Kč). Poptávka po cloudových službách a vzdělávání po internetu kvůli pandemii nemoci covid-19 totiž přispěla k růstu cen čipů, uvedla firma. Ta je druhým největším výrobcem paměťových čipů na světě za Samsungem a své čipy dodává mimo jiné firmám Apple a Huawei.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Logo společnosti SK Hynix

Článek

Analytici v anketě společnosti Refinitiv očekávali, že firma vydělá 1,7 bilionu wonů. Výnosy vzrostly o 33 procent na 8,6 bilionu wonů (163 miliard Kč).

Ceny čipů se podle analytiků v druhém čtvrtletí zvýšily kvůli rostoucí poptávce po serverech a noteboocích od lidí, kteří museli zůstat doma, a také od zákazníků, kteří se zásobovali čipy. Hynix však varoval, že ve druhé polovině letošního roku může přijít korekce cen čipů v reakci na rušení koronavirových omezení. Další oživení by však mohlo přijít už na začátku příštího roku, a to díky investicím do serverů a díky růstu odbytu chytrých telefonů.

Jihokorejská společnost Samsung Electronics, která je větším konkurentem Hynixu, ve druhém čtvrtletí zvýšila provozní zisk o 23 procent. Další konkurent, americký Micron, očekává v tomto čtvrtletí vyšší výnosy, než s jakými počítají analytici, poznamenala agentura Reuters.

Další rána pro Huawei, přijde o čipy pro mobilní zařízení od giganta TSMC

Hardware

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám