Hlavní obsah

Kopírky dovedou už i překládat

Právo, Petr Svorník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyčejným kopírováním dnes nikoho nezaujmete. Přístroje už dovedou kouzla, kdy si od vás vezmou papír v jednom jazyce a předají vám ho v jiném. Přesně to nabízí firma Xerox, konkrétně se jedná o produkt Easy Translator Service (Služba snadného překladu).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stačí mít moderní multifunkční tiskárnu, která si se službou „rozumí“, a na slovníky můžete pomalu zapomenout. „Xerox uvádí 44 podporovaných jazyků, včetně různých dialektů, a pracuje s více než 20 dokumentovými formáty,“ dočítáme se na stránkách discovery.com.

Důležitá informace: v nabídce je i čeština. Podobně magická služba však pochopitelně není zadarmo.

Za prvních třicet stran sice neplatíte, poté si však Xerox naúčtuje za každých deset stránek textu rovných deset dolarů (v přepočtu okolo 240 Kč). Za balík deseti tisíc stránek, které vám Xerox okopíruje rovnou ve zvoleném jazyce, pak zaplatíte pět tisíc dolarů (asi 120 tisíc korun). Překlad samozřejmě probíhá automaticky pomocí počítačů a u složitějších textů může mít problémy. Pro jistotu tak slovník zatím nevyhazujte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám